Nemzetközi utánpótlás-tornát rendeznek Vásárhelyen

Romániából és Szerbiából is jönnek csapatok Hódmezővásárhelyre a húsvéti, hosszú hétvégén.

Horváth Zoltán, a klub elnöke elmondta, hogy az egyesület már régóta szeretett volna hagyományteremtő jelleggel egy nívósabb nemzetközi utánpótlás tornát indítani, amelynek végre eljött az ideje. A szervezésben az egyesületet az ilyen téren komolyabb tapasztalattal rendelkező M-M Sport Kft. is segítette. A közös munka eredményeként pedig március 31-én, szombaton és április 1-én, vasárnap, 6 korosztályban feszülhetnek egymásnak a csapatok. – írja az oldalvonal.hu.

A tornán az U9-esek lesznek a legfiatalabbak és egészen az U14-es korcsoportig zajlanak a küzdelmek. A Hódmezővásárhelyi FC minden korcsoportban indít csapatot.

„Ennek a tornának az egyik legfontosabb célja, hogy a saját utánpótlásunkat minél magasabb szintén és minél komolyabb ellenfelekkel szemben tudjuk versenyeztetni. Nagy öröm számunkra, hogy nem csak Magyarországról érkeznek csapatok, hanem Belgrádtól Aradig lesznek egyesületek, de a fővárosból, Békéscsabáról, Szegedről, Törökszentmiklósról és számos magyar településről jelentkeztek klubok. Bízom benne, hogy egy olyan rendezvénynek adhatunk otthont, ahol jól fogják érezni magukat a csapatok és jövőre akár sokkal több csapat részvételével, akár egy kettőnél több napos, a korosztályok tekintetében is bővített tornát tudunk rendezni” – fogalmazott a HFC elnöke.

A fesztiváli hangulat március 31-én, szombaton 8:45-kor rajtolhat. A rendezvény hivatalos megnyitója a tervek szerint délután 2 órakor lesz a centerpályán, majd a mérkőzések vasárnap is folytatódnak, reggel 8 órától.