NB III tabella megtekintése

Nyerhető meccsek előtt az NB III-as csapataink, a HFC-től bravúr kell

A 23. fordulóval folytatódik az NB III Közép csoportja.

Szeged-Grosics Akadémia – Kecskemét

Egyre jobb formába lendülő KTE-t fogadhat a Szeged-Grosics Akadémia: Joao Janeiro csapata viszont úgy léphet pályára, hogy az első helyen áll a tabellán, erre pedig igen rég nem volt példa. A legutóbbi három találkozóján a Szeged-GA nem csupán győzött, hanem gólt sem kapott – ez mindenképpen kulcstényező lehet a csapat céljait illetően. Ősszel egy fordulatos meccsen csupán egy pontot szerzett a gárda: akkor a három rúgott gól nem volt elég a győzelemhez, ha megmarad az eddigi védekezés, akkor ez vasárnap most újabb három pontot jelenthet.

SZEOL SC – Dabas

Kijött a lépés a SZEOL SC-nek, amely a tavasszal eddig szerzett három gólját öttel toldotta meg a Taksony vendégeként. Ezzel a győzelemmel visszaállt a gárda a tabella harmadik fokára, és ha tartani szeretné a lépést az előtte álló két együttessel, most sem gondolkozhat másban, mint a győzelem – intő jel lehet azonban, hogy a Dabas az utóbbi hetekben nem a legeredményesebben játszik, viszont az ősszel hasonló szituációban találkoztak a csapatok, és akkor a Dabas örülhetett a három pontnak.

Makói FC – Rákosmente KSK

Kulcsmeccset nyert legutóbb a Makó Szekszárdon, de ezzel együtt sem múltak el még a viharfelhők a Maros-partiak fölött. Ahhoz, hogy sikerüljön meghosszabbítania NB III-as tagságát a gárdának, pontosan az ilyen meccseket kellene hoznia – hiszen egy verhető ellenféllel találkozik hazai pályán a Makó. Az RKSK utóbbi fordulókban mutatott formája ugyanakkor nem ígér könnyebb meccset, de a hagymavárosiak hat pontra csökkenthetik a különbséget a két csapat között – ez pedig egy újabb botlással már kézzelfogható távolságot jelentene.

Dunaújváros – Hódmezővásárhelyi FC

Villanyfényben lép pályára vasárnap 18 órától a Hódmezővásárhelyi FC, amely annál a Dunaújvárosnál vizitál, amelynek remek sorozata az elmúlt héten Kecskeméten szakadt meg. A HFC viszont továbbra is nyeretlen odahaza, így pedig nagyon nehéz lesz bentmaradni – de talán éppen ez hathat kedvezőleg a vásárhelyiekre, hiszen ismét egy olyan idegenbeli meccs előtt állnak, ahol nincs rajtuk különösebb nyomás, és az ilyen szituációkból eddig jól jött ki a gárda. A kék-sárgák dolgát ugyanakkor nagyban befolyásolhatják a sérülések is: Szűcs Róbert csapatát nem kerülik el a problémák mostanában, így a bevethető futballistáktól is függ, mennyire reménykedhet valóban egy bravúrban a HFC.

Fotó forrása: Gémes Sándor

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
7.ESMTK57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.SZEKSZÁRDI UFC47
14.DUNAÚJVÁROS47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14