Megye I tabella megtekintése

Önbizalommal telve várja a rajtot az FK Szeged

A kék-feketék rajta ugyanakkor lehet, hogy újabb egy héttel tolódik.

Elmaradt az FK 1899 Szeged tavasznyitó bajnokija az UTC otthonában, így egy héttel hosszabbra nyúlt a szegediek téli pihenőideje: nem tétlenül telt ugyanakkor a klub számára a téli időszak, hiszen 9 játékost is igazolt az FK. Megeshet azonban, hogy az újból péntek esti, villanyfényes meccseket rendező csapat csak a tavaszi harmadik fordulóban lép pályára – bár a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályáján valamelyest biztosított az edzési lehetőség, a pálya nem lett teljesen letakarítva a hét elején lehullott havazás után, és mivel a futballisták rá is taposták a pályára a havat, még rosszabb lett a helyzet. Ez persze javulhat péntekig, de benne van a pakliban az is, hogy elmarad a SZVSE elleni szegedi rangadó pénteken este.

– Edzeni sem nagyon tudtunk, ráadásul ha most ismét elmaradna a meccsünk, akkor hiába élesítettünk mostanra, két hétig meccs nélkül maradnánk – fejtette ki Boldizsár Bálint, az FK Szeged vezetőedzője. A télen beállt keretváltozásokról elmondta, van, aki csak az utolsó pillanatban érkezett a csapathoz, viszont akadnak olyanok is, akik az egész telet végigdolgozták a csapattal, így többnyire összeállt csapata a tavaszi idényre. – Jobb lett volna az UTC-vel kezdeni, a SZVSE minőségi játékosokat igazolt. Ugyanakkor úgy gondolom, fegyelmezett védekezéssel lehet esélyünk ellenük. Sok múlik majd a helyzetkihasználásunkon is, mert abban biztos vagyok, hogy lesz lehetőségünk, de sok függ attól is, mennyire tudunk majd zártan játszani. A megyében minden csapat ellen önbizalommal lehet játszani, nincsenek verhetetlen csapatok – tért ki az idénynyitó azon esetére az FK mestere, ha meg tudják rendezni a találkozót pénteken este.

A diszkoszvetősök fiataljai számára az FK szurkolói által adott támogatás is új helyzetet teremthet: ennek kapcsán Boldizsár Bálint elmondta, rendeztek egy szurkolói ankétot is, amelyen megpróbálták közelebb hozni az új játékosokat az FK szurkolóihoz. – Már a városi rangadón is segíthetnek nekünk szurkolóink, remélhetőleg rá tudnak dobni majd tavasszal is. Kiemeltem, hogy remélhetőleg mindenki átéli majd egyszer azt a hangulatot, ami a HFC elleni kupameccsen uralkodott a Felső Tisza-parti stadionban – hangsúlyozta a kék-feketék korábbi játékosa, aki megjegyezte, igyekszik hangoztatni a fiatalabb játékosoknak, hogy miből is indult az FK szellemisége. – Bár elkerülhetetlen a generációváltás a csapatban is, de mindig újra kell, hogy termelje magát ez a közeg, amely ettől is lesz kuriózum a megyében – emelte ki Boldizsár Bálint.

A fiatal szakembert korábban is kereste már egykori klubja, ám akkor nem vállalta el a feladatot, mondván nem érzi magát késznek még a vezetőedzői poszt betöltésére. Az elmúlt tavasszal sokat tanulhatott az NB II-ben szereplő SZEOL SC-ben, hiszen Zoran Kuntics vezetőedző munkáját segíthette, ezekkel a tapasztalatokkal felvértezve viszont már elfogadta az adódó lehetőséget, amit az FK Szeged kispadja jelentett. – Jó tapasztalat volt a SZEOL-nál vállalt munka a felnőttekkel való kommunikáció terén is, hiszen ez nagyon más közeg, mint amikor gyerekekkel foglalkozol. Persze, a megyei futball is más, mint az NB II, de itt tudtam, hogy olyan kapcsolat alakul majd ki a játékosok és köztem, ami nem csak baráti, hanem korrekt is, a kölcsönös tisztelet mellett. Máshol ez nem biztos, hogy kialakítható lett volna, 25 évesen nehezebb dolgom lenne más csapatnál, ez viszont mondhatni, hazai pálya – összegzett az FK vezetőedzője.

A március 2-án, pénteken 19 órától kezdődő FK Szeged – SZVSE mérkőzést – amennyiben az időjárás nem szól közbe, és megrendezik a találkozót – a csfoci.hu online közvetíti.

Fotó forrása: Gémes Sándor / szegedma.hu

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7