Megye I tabella megtekintése

ONLINE: először kapott ki az Algyő idegenben

Ez pedig lehet a bajnoki címbe kerül az Algyő számára.

Bár kikapott a Tiszaszigettől az Algyő, még mindig a listavezető saját kezében volt a bajnoki aranyérem sorsa: ehhez az kellett, hogy legalább egy pontot szerezzen a dobogóról lecsúszó SZVSE otthonában Takács Zoltán együttese.

Nyíltsisakos összecsapás zajlott az első húsz percben, mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, azonban gól nem született – majd a játékrész második felében a SZVSE mezőnyfölénybe került, viszont jól zárt az algyői védelem. A fordulatra nem sokat kellett várni a pihenőt követően, hiszen az első percben betalált Hatvani – aki ekkor akár a meccset is eldönthette volna, de kihagyta a lehetőségeit. A gól után magához tért az Algyő, és Daróczi szabadrúgásból eltalálta a felső lécet, majd Lovas emelése sem ment sokkal a kapu fölé – mindezek után megint Hatvani villant, majd rögtön a gólt követő első akcióból Baka is betalált, mkután elgurította Szabó Gergő lábai között a labdát, ezzel dűlőre vitték a derbit a Vasutasok.

A SZVSE ezzel a sikerrel valamelyest kozmetikázott, és még a negyedik helyre befuthat, ha megnyeri a hátralévő két meccsét és úgy alakulnak az eredmények is – az Algyő viszont azzal, hogy először kapott ki ebben a szezonban otthonától távol, nem nyugodhat meg, bármi is legyen majd a szombati, Deszk elleni mérkőzésük vége. Az Algyőnek ugyanis már csak az a találkozója van az idényből, azonban ha begyűjti a három pontot, hiába lesz hat pontra a Tiszaszigettől, ha Bernát Péter együttese mindkét hátralévő meccsét megnyeri, akkor több győzelme miatt bajnoknak mondhatja magát.

Csongrád megyei I. osztály, 20. forduló

SZVSE – Algyő SK 3-0 (0-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző. Vezette: Csöngető Endre (Kőhalmi Attila, Lászlai Róbert).
SZVSE: Nagy M. – Puskás (Bilics, 86.), Nagypál, Csamangó, Baka (Vitos, 80.), Tanács, Péter (Rózsa, 84.), Király D. (Matyelka, 63.), Végh, Matyelka, Nagy Z. Edző: Major László.
Algyő: Szabó G. – Bozsóki, Pénzváltó, Sebők, Csányi, Lajkó, Takács R. (Kiss R., 78.), Daróczi (Jernei, 81.), Bella (Tóth M., 68.), Kovács M., Lovas (Táncos, 85.). Edző: Takács Zoltán.
Gól: Hatvani (46., 77.), Baka (79.)

Major László: – Szörnyű ezt mondani, de minden meccsen ez a forgatókönyv: az Ásotthalom nem jött át a térfelünkön az első félidőben, mégis nyertek 2-0-ra, majd Bordányban 4-0-ra kellett volna nyernünk, e helyett 2-2 lett. Ma a helyzeteink 30%-át berúgtuk, így nyertük 3-0-ra. A játékosállomány nem arra hivatott, ahol tartunk, a hátralévő két meccset meg szeretnénk nyerni.

Takács Zoltán: – A labdarúgás örök törvénye ma is érvényesült. Ha nem lősz gólt, eleve esélytelen vagy, hogy nyerj. Mi nem az a csapat vagyunk, aki döntetlenre játszana, kihagytuk a helyzeteinket, az ellenfelünk viszont kihasználta azokat. Látszódott a csapaton, hogy vereségből jöttünk, egy jó játékosokból álló csapat ellen, ismét nagy melegben játszottunk. A támadójátékunk a végére elfogyott, nincs nagy variációs lehetőségem. Akik végigjátszották a meccseket, azokon látszik a fáradtság. A kiegészítő játékosaink még fiatalok, ők nem tudnak annyit hozzátenni, hogy segítségünkre legyenek. Egy dolgunk van hátra, győzni Deszken, és így pozitívan zárni az esztendőt, így már sajnos nem a mi kezünkben van a sorsunk. Elmondtam a fiúknak is, és ki szeretném hangsúlyozni: számunkra nem volt cél, hogy megnyerjük a bajnokságot. Egyébként sem vállalnánk az NB III-at, de ha ezüstérmesek leszünk, akkor sem kell a kardunkba dőlnünk, az is egy szép eredmény az alakulóba lévő csapatunktól. Pozitívnak kell értékelnünk az eredményünket, függetlenül attól, hogy első vagy második helyen végzünk.

Fotó forrása: Kovács Ferenc / szegedma.hu

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7