NB III tabella megtekintése

Örök igazság, de igaz: gólokra van szükség

Az NB III-as megyei csapatok számára egyszerű a képlet.

Vasárnap 16 órától a 22. forduló küzdelmeivel folytatódik az NB III Közép csoportja: a SZEOL-ra az eddig remekül teljesítő újonc, a Szeged-GA-ra pedig a feltámadó Paks II. vár idegenben. A Makó Szekszárdon próbálhat meg zárkózni, míg a HFC a Kozármisleny ellen törhet első hazai sikerére.

Taksony – SZEOL SC

Megtorpanni látszik mindkét együttes, a nagyobb nyomás azonban alighanem a szegedieken lesz a Dunaharasztiban esedékes mérkőzésen. Az újonc 28 pontjával kényelmes helyzetben van, viszont a SZEOL ha szeretné elérni céljait, muszáj lesz győznie – ehhez pedig mindenképp jobb támadójátékra lesz szükség, hiszen eddig tavasszal öt mérkőzésen csupán háromszor volt eredményes a gárda, ráadásul legutóbbi két találkozóján egyaránt gól nélkül maradt Siha Zsolt csapata. Gól nélkül nem megy – nagy igazság, és alighanem ez fogja meghatározni a SZEOL sorsát – Beretka Péteréket ráadásul a visszavágás is fűtheti vasárnap, hiszen szeptember közepén egy rossz emlékű meccsen idehaza kikaptak a Taksonytól.

Paks II. – Szeged-Grosics Akadémia

Megtáltosodni látszik a téli sereghajtó – az azért sejthető volt, hogy valamelyest jobb tavaszt fog produkálni az atomvárosi fiókcsapat, mint amilyen őszt zárt, Tököli Attila együttese viszont magabiztosan győzte le a Kozármislenyt is. Legutóbb ugyan a Dunaújvárostól kikaptak, de intő jel lehet a korábbi eredmény a szegediek számára – ráadásul ha élre szeretne állni a Szeged-GA, mindenképp hoznia kell ezt a meccsét is – főképp, hogy az ősszel a paksiak pontot raboltak a gyulai Grosics Akadémiáról.

Hódmezővásárhelyi FC – Kozármisleny

Legutóbbi három meccsén nem hogy pontot nem szerzett, de gólt sem lőtt a HFC: ezt a periódust mindenképp le kellene zárnia a kék-sárgáknak, mert másképp aligha sikerül a bennmaradás. E mellett van egy másik rossz széria, hiszen odahaza még nem nyert meccset Szűcs Róbert együttes, a masszív Misleny ellen ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, de ha Fortuna is végre kegyeibe fogadná a vásárhelyieket, akkor nem lehetetlen feladat. A Baranya megyei együttes holtversenyben (a Kecskeméttel) a legtöbb iksszel rendelkezik – az egy ponttal viszont nem sokra menne a HFC.

Szekszárd – Makó

Talán egy utolsó esélyt adott még a sors a Makónak, amelyre ismét egy olyan meccs vár, amellyel alapvetően megváltozhat a sorsa, hiszen azt követően, hogy kikapott a Pécstől, a hat ponttal többet gyűjtött Szekszárd vár a Maros-partiakra. A Tolna megyeiek saját felfogása ellen nem könnyű futballozni, erről beszélhetne a Szeged-GA és a SZEOL is, viszont a Makónak egyszerűen nincs más választása, győznie kell – máskülönben újabb rivális lép meg ha nem is behozhatatlan, de igen komoly előnnyel, miközben egyre fogynak a fordulók.

Fotó forrása: Gémes Sándor

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
7.ESMTK57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.SZEKSZÁRDI UFC47
14.DUNAÚJVÁROS47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14