Podonyi Norbert vette át a címvédő vezetését

Tiszaszigetről erősített az Algyő. Már javában zajlik a munka a megyei I. osztály kétszeres címvédőjénél,az Algyő SK-nál is: a gárdától távozó Sebők László után a csapat edzője az algyői nevelésű Podonyi Norbert lett.   – Azt terveztem, hogy a nyáron mindenképp abbahagyom a futballt. Ha nem jött volna ez a lehetőség, akkor az utánpótlásban dolgoztam […]

Tiszaszigetről erősített az Algyő.
Már javában zajlik a munka a megyei I. osztály kétszeres címvédőjénél,az Algyő SK-nál is: a gárdától távozó Sebők László után a csapat edzője az algyői nevelésű Podonyi Norbert lett.
 
– Azt terveztem, hogy a nyáron mindenképp abbahagyom a futballt. Ha nem jött volna ez a lehetőség, akkor az utánpótlásban dolgoztam volna. Régi álmom, hogy Algyőn dolgozhassak, hiszen itt kezdtem el a futballt, itt is szerettem volna befejezni – ez ugyan nem jött össze, de szeretném azt a tudást és rutint visszaadni, mint megszereztem az évek alatt – mondta Podonyi Norbert.
 
– Erősebb bajnokság vár ránk. Az biztos, hogy nem egyszerű motiválni egy csapatot, amelyik kétszer egymás után megnyerte a bajnokságot és nem vállalta az NB III-at, de mindig meg lehet találni a motivációs célokat. Úgy látom, mindenki meg szeretné mutatni, hogy helye van a csapatban – tette hozzá a legutóbb az NB III-as Makóban futballozó Podonyi Norbert, aki az új idényben csak a pályán kívülről segítené az algyőieket.
 
A bajnokcsapattól csupán egy távozó akad, a játékos-edző Sebők László máshol folytatja, Révész Máté pedig munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tud a csapat rendelkezésére állni, ám az igazolása továbbra is Algyőn marad. A kapus pótlására Weszelovszky Gábor érkezett a Makóból, míg a Tiszaszigettől fiatal, algyői kötődésű játékosok csatlakoztak Deák Donát, Bozóki Richárd és Rádi Martin személyében. Az ifjúságiaktól Belovai Krisztián és Molnár Gergő felkerült a felnőttekhez. A címvédőnél várhatóan ebben a félévben nem számíthatnak a két tartós sérültre, Bozsóki Dánielre és Kiss Rolandra. 
 
– Hosszútávon gondolkozom, egy-másfél éves tervet vázoltam a csapat elé, ezt illetően már látok apró jeleket arra vonatkozólag, hogy befogadták ezt a fiúk. Türelemmel kell lennünk, időre van szükségünk, mire összeáll a csapatunk – mondta az Algyő trénere.
 
Podonyi Norbert megjegyezte, szeretnének minél tovább jutni a magyar kupában is, hogy lehetőségük legyen Algyőre hozni egy magasabb osztályú, akár NB I-es csapatot is.

Fotó forrása: szegedma.hu