Sok múlhat az algyői meccsen

Rangadót rendeznek Algyőn és Röszkén is a hétvégén.

Algyő (2.) – SZVSE (3.) – szombat 17.00 (az ősszel: SZVSE-Algyő 2-2)

A forduló rangadója, amely kiemelt jelentőséggel bír a bajnokság végkimenetelét illetően is, hiszen ha a SZVSE pontot tudna szerezni Algyőn, azzal már két győzelemnyi távolságra nőhetne a távolság a Tiszasziget és az üldöző között. A vendégek számára is akad tét, hiszen amennyiben vereséggel távoznak Algyőről, akkor lecsúszhatnak a dobogóról, tehát igazi derbire van kilátás – ugyanakkor az Algyő eddig tavasszal magabiztos játékot nyújtott, és a hazai pálya is a címvédő mellett szólhat.

Tiszasziget (1.) – Makó II. (11.) – szombat 17.00 (az ősszel: Makó II.-Tiszasziget 2-2)

A listavezető legutóbb december elsején, a Bordány ellen lőtt gólt hazai pályán: még ha volt egy téli szünet is, akkor sem számít rövid időnek a több mint négy hónap, amely óta a szigeti szurkolók nem láthattak gólt saját csapatuktól hazai környezetben. Mindez persze erős sarkítása a dolgoknak, hiszen a Tiszasziget így is vezeti a bajnokságot, de jól látszik, hogy az utóbbi időben hazai pályán elszórt néhány pontot – most bizonyára azon dolgoznak Bernát Péterék, hogy ez megváltozzon, és visszavágjanak a Makó II.-nek, amely a tavaly október közepén a bajnokság első csapata volt, aki pontot tudott szerezni a Tiszasziget ellen.

Szentesi Kinizsi (7.) – Zsombó (14.) – szombat 17.00 (az ősszel: Zsombó-Szentes: 0-3)

Két jobb eredmény után hiába tartotta magát 70 percen keresztül a Szentes, végül nem tudott pontot szerezni a Bordány otthonában. Most egy olyan meccs előtt állnak a Kurca-partiak, amelyet mindenképp meg kellene nyerniük – bár az élbolytól picit leszakadtak, de helyzetük stabilizálásához szükségük lenne a három pontra. A túloldalon ismerős forgatókönyv zajlott a Tiszasziget ellen is: hiába volt masszív a Zsombó, mégis pont nélkül maradt, pedig egyre nagyobb szükség lenne rá, hiszen az FK Szeged már csak egy egységre van mögöttük.

Székkutas (13.) – Szőreg (8.) – szombat 17.00 (az ősszel: Szőreg-Székkutas 3-0)

Négy pont a Székkutas mérlege a legutóbbi két meccsen, és ennek köszönhetően mindkét riválisát maga mögött tudta tartani a gárda, amely meglepetésre, de jobb formát mutat, mint a Szőreg, így ha nem is esélyesként futhat ki a meccsre, de minden bizonnyal jobb hangulatban várhatják ezt a találkozót. A Rákóczi ugyanis zsinórban három meccset bukott, így a nyolcadik helyre csúszott vissza, és ahhoz, hogy megállítsa ezt a negatív szériát, alaposan meg kell majd küzdenie Székkutason.

Kiskundorozsma (6.) – FK 1899 Szeged (15.) – szombat 17.00 (az ősszel: FK Szeged-Kiskundorozsma: 0-3)

Újabb értékes győzelmet aratott a Dorozsma, amely ezúttal Csongrádról térhetett haza három ponttal, ezzel a középmezőny elejére ugrott a gárda. Ahhoz, hogy ott is maradjon, hoznia kellene ezt a találkozót is, ám a végletekig küzdő FK Szeged ellen ez aligha lesz könnyed feladat – a diszkoszvetősök akár az utolsó helyről is elmozdulhatnak, de ehhez bravúrra lenne szükségük Dorozsmán!

Röszke (5.) – Bordány (4.) – szombat 17.00 (az ősszel: Bordány-Röszke: 3-0)

A húsvéti hétvége másik kiemelt meccs, ahol a győztes még üldözheti a dobogót, a vesztes viszont komoly lépéshátrányba kerülhet. A csupán kétpontos különbség mellett a találkozó pikantériáját Szűcs Dávid személye adja: a mesterlövészek listáján második helyen álló támadó az ősszel még a Bordányban futballozott, ráadásul egy duplával vette ki a részét az októberi 3-0-s bordányi győzelemből, most viszont már a Röszkét erősíti. Mindkét gárda két jó eredményből érkezik, bizonyára egy élvezetes, lüktető meccs lesz!

Hódmezővásárhelyi FC II. (10.) – Csongrád (9.) – szombat 18.00 (az ősszel: Csongrád-HFC II. 2-0)

Egyik gárda sem lehet igazán boldog idei eredményei kapcsán, viszont kisebb szépségtapaszt jelenthet a szombati meccs a győztesnek – ráadásul meg is közelítheti, vagy éppen el is távolodhat egymástól a két együttes a kimeneteltől függően. Érdekessé, egyik csapat sem „szereti” igazán a döntetlent, így meglepő lenne, ha pontosztozkodás lenne a vége.

Fotó forrása: Frank Yvette / delmagyar.hu