NB III tabella megtekintése

Sorsdöntő forduló az NB III-ban

A bajnoki címet és a kiesést illetően is.

Szentlőrinc – Szeged-Grosics Akadémia

A második fogadja az elsőt – ez minden ligában rangadónak számít. Hát még úgy, hogy a két gárda között öt pont a különbség, azaz a Szeged-GA gyakorlatilag eldöntheti a lényegi kérdést, ha mindhárom pontot elhozná riválisa otthonából, hiszen három meccsel a vége előtt nyolc pont lenne az előnye ; de az öt sem mutat rosszul, azaz a döntetlen is abszolút a szegediek számára lenne jobb eredmény vasárnap estére. A Lőrinc a legutóbbi négy meccsén nem kapott gól, a Szeged-GA az utolsó hét találkozóján pedig csupán egyet – azaz könnyen lehet, hogy a védelmek fogják eldönteni ezt a mérkőzést.

SZEOL SC – Kozármisleny

Izgatottan figyelheti a SZEOL SC, hogy mi történik Szentlőrincen, hiszen jóformán minden eredmény kedvező számára: akár közelebb léphet a listavezetőhöz, de felléphet a dobogó második fokára is – igaz, bármelyik forgatókönyv is valósuljun meg, mindenképp azzal kell számolni, hogy a kék-feketék legyőzik a Kozármislenyt. A baranyai csapattal évek óta presztízsmérkőzéseket vív a SZEOL, most ha nem is ekkora a tét, de a közelmúlt történései miatt most is éles meccsre van kilátás. A Mislenynél bejelentették, hogy Németh Zsolt a szezon végén távozik – kérdéses, hogy ez miképp hat majd övéire.

Budapest Honvéd II. – Hódmezővásárhelyi FC

Megpecsételődhet a HFC sorsa, amely már nem is saját kezében van: ha a Szekszárd győzne a hétvégén, a vásárhelyiek bárhogy is végezzenek a kevésbé jó passzban lévő kispesti fakó otthonában, biztosan búcsúznak az NB III-tól. Ha elmaradna a vásárhelyi siker, akkor értelemszerűen még egyszerűbb a helyzet – jól látszik, nincs könnyű szituációban Szűcs Róbert és csapata, amelynek becsületből kell teljesítenie a hátralévő meccseken.

Makó – Kecskemét

Nem sokkal könnyebb a Makó dolga sem – bár tény, a hagymavárosiaknak valamennyivel több sanszuk akad a 13. hely elérésére. Hozzá kell tenni, a Szekszárd edzőt cserélt a héten – kiderül, ez mit hoz majd magával. Rátérve a makói meccsre, a Kecskemét egy győzelemmel bebztosíthatná jövő évi tagságát, így a Hírös városiaknak is van motivációjuk vasárnapra – küzdelmes meccsen bizonyára az akarati tényezők rengeteget számítanak majd.

Fotó forrása: Gémes Sándor

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
7.ESMTK57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.SZEKSZÁRDI UFC47
14.DUNAÚJVÁROS47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14