Sorsdöntő meccset nyert a Szentmihály

Megnyerte a sereghatjók rangadóját a Szent Mihály a női NB. I. szombati játéknapján!

JET-SOL Liga Női NB I. 16. forduló
MLE-SPORTMAP APP – SZENT MIHÁLY 2-3 (2-2)
KOZÁRMISLENY, KOZÁRMISLENYI STADION, Vezette: Kovács Tamás, Horváth Ádám, Levente László
MLE-SPORTMAP APP:Magyar, Barta (Szabó ’46), Ács, Fábián (Dudás ’16), Muratovics (Grécs ’63) Pezelj, Vári, Bojcic, Skvorc, Bocz, Hatmann
SZENT MIHÁLY: Skoric, Miron (Papp ’20), Vass, Boros, Szil, Koprena (Török ’79), Bartalis, Lipták, Sweatman, Horváth, Pilán
Gól:Pezelj (19.), Vári (38.) illetve Boros (10., 46.), Szil (32.)

A szegediek uralták a pályát kezdettől, az első gól is gyorsan született. A 10. percben Boros Kingát ugratták ki a bal oldalon, végigvitte a labdát, amit a kapus mellett a hálóba lőtt. A pécsiek küzdöttek, életük mérkőzése volt ez: a 19. minutumban egyenlítettek, igaz bűntetőből. A 33. percben Boros a baloldalról szépen ívelte a labdát a jól helyezkedő Szil Tünde fejére, így újra vezetést szerzett a Szentmihály. 5 perc múlva újra egyenlített a házigazda, Vári Viktória távoli lövését, nem blokkolták a védők, aki átemlete Skoric felett. Az első félidőben még több nagy helyzete volt a vendég csapatnk, értéksíteni nem tudták, így 2-2-es döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.
A második játékrész elején sem kellett sokat várni az újabb gólra, és szerencsére a szegedi szurkolók örülhettek ismét. A bal oldalról Szil adta be a labdát középre, a lecsorgó kipattanót Boros értékesítette beállítva ezzel a végeredeményt.Végig dominálta a meccset a szegedi gárda, a pécsieknek nem volt helyzetük, összeségében is magabiztos vendég győzelem született.
A győzelmével a Szent Mihály az utolsó helytől távol került, a gárda 9 ponttal utolsó előtti. A női bajnokságban válogatott meccsek miatt egy hét szünet lesz. Két légiósuk: Jelena Koprena a bosnyák, Marlo Sweatman a jamaicai válogatottban lép pályára, a szegedi csapat pedig folytatja edzéseit és készülnek az MTK elleni találkozóra.


Hódi Mihály: Nagy munka volt, mindenki együtt élt a csapattal és mindenki tette a saját dolgát. Büszke vagyok a lányokra, az egész csapatra.

Fotó forrása: Gémes Sándor