Megye I tabella megtekintése

Szomszédvári derbit is hoz a megyeegy hétvégéje

Érdekes meccset rendeznek Csongrádon.

Makói FC II. (11.) – Szentesi Kinizsi (7.) – szombat 17.00 (Az ősszel: Szentes-Makó II.: 0-2)

Mindkét együttes elmarad a várakozásaitól, viszont nagy gond egyik csapatnál sincs. A Makó számára talán égetőbb lehet a pontszerzés, hiszen mögötte az UTC akár be is érheti a gárdát, de a Szentes sem szakadt le a riválisoktól – viszont ahhoz, hogy éles versenyre késztesse őket, mindenképpen jobb játékra lesz szükség, mint legutóbb a Zsombó ellen. Kettejük egymás elleni csatáján Maros-parti siker született – kiderül, a hagymavárosban vissza tud-e vágni a Kinizsi!

SZVSE (3.) – UTC (12.) – szombat 17.00 (az ősszel: UTC-SZVSE 0-2)

Fontos meccset nyert meg a SZVSE legutóbb az Algyő vendégeként, amivel megszilárdította helyét a dobogón. Ahhoz, hogy ott is maradjon, ezt a meccset is be kellene húznia, és erre jó esélye is van – persze kérdés, hogy a szabadnapja előtt rossz passzban lévő UTC milyen formában tér vissza, és sikerült-e rendeznie sorait. A tavalyi kupadöntő visszavágója, már csak ezért is kicsit pikáns meccsre számíthatunk.

Csongrád (9.) – Algyő (2.) – szombat 17.00 (az ősszel: Algyő-Csongrád 5-0)

Három vereség után a címvédőt fogadja a Csongrád, amely ugyan megtorpanni látszott a múlt héten, de ahhoz, hogy ne kerüljön veszélybe a második helye (és még maradjon esélye az aranyéremre), mindenképpen nyernie kellene az Algyőnek. A pályaválasztónak nem volt gondja a gólszerzéssel, viszont az elmúlt öt meccsén mindig kapott gólt – sőt, tavasszal csupán egyszer, az FK Szeged elleni hazai meccsen (3-0) maradt érintetlen a hálója, márpedig így nehéz hármasával gyűjteni a pontokat.

FK Szeged (15.) – Hódmezővásárhelyi FC II. (10.) – szombat 17.00 (az ősszel: HFC II.-FK Szeged 5-1)

Egyik olyan meccse előtt áll az FK, amelyet muszáj megnyernie, ha komolyan gondolja a bent maradást, hiszen a későbbiekben játszik még az Algyővel és a Tiszaszigettel is – az idő pedig egyre jobban szorítja a diszkoszvetősöket. A vásárhelyi fiataloknak sikerült javítaniuk legutóbb a Csongrád ellen, viszont idegenben csupán nyolc pontot szerzett a HFC II. – kiélezett, kemény meccsre van kilátás!

Röszke (4.) – Székkutas (13.) – szombat 17.00 (az ősszel: Székkutas-Röszke: 0-1)

Zsinórban három győzelem, és máris megnyílt az út a Röszke előtt a dobogóra. Most egy papíron könnyebb meccs előtt áll, azonban a kutasiak az utóbbi időben megmutatták, hogy képesek a meglepetésre – igaz, ezeket hazai pályán mutatták be, de talán önbizalmat adhat erre a meccsre is számukra. A Röszke a mezőny egyetlen döntetlen nélküli csapata – és a vendégek számára alighanem értékes lenne, ha ezt megszakítanák.

Bordány (5.) – Zsombó (14.) – vasárnap 17.00 (az ősszel: Zsombó-Bordány 1-2)

Szomszédvári rangadó – annak ellenére, hogy igen nagy a távolság a két csapat között a tabellán, ez a földrajzban elenyésző. Picit ellentétes előjelekkel érkezhetnek a felek a meccsre, hiszen a Bordány legutóbb kikapott, a Zsombó pedig értékesnek mondható ponttal tért haza Szentesről – mindezzel együtt is a hazaiak az esélyesebbek, de a Zsombó bátran építkezhet az elmúlt forduló játékára.

Szőreg (8.) – Kiskundorozsma (6.) – vasárnap 17.00 (az ősszel: Dorozsma-Szőreg 3-2)

Aligha így képzelték a tavaszi szezont Szőregen, a Rákóczi ugyanis zsinórban négy meccse nem tudott pontot szerezni, és vissza is csúszott a tabellán. A Szőregnek életbevágó lenne, hogy visszataláljon a győztes útra – már csak azért is, mert a két csapat között öt pont a különbség a vendégek javára, azaz ha nem akar végleg leszakadni a Szőreg, most nem hibázhat. Ezzel szemben a Dorozsma sorban szállítja a jó eredményeket, és már hatodik – az utóbbi hetek történései alapján pedig bőven van esélye Szőregen is.

Fotó forrása: Kovács Ferenc

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.SZEGED 2011 KFT. II.36
7.MÓRAHALOM VSE36
8.Hódmezővásárhelyi FC II.34
9.Foliaplast-Bordány SK34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7