NB III tabella megtekintése

Tét nélküli zárás az NB III-ban

Csak a HFC helyezése változhat.

Mind a négy Csongrád megyei csapat helyzete eldőlt az NB III Közép csoportjának utolsó fordulója előtt: leegyszerűsítve a megszerezhető pontokon kívül csak annyi a kérdés, hogy a Hódmezővásárhelyi FC a 14., vagy a 15. helyen végez – mindez vasárnap 19.30 körülre kiderül.

Iváncsa – SZEOL SC

Nem a legkellemesebb helyszínen zárja a szezont a SZEOL SC, amely a Fejér megyei Iváncsához látogat az utolsó körben. A szegediek már biztosan harmadik helyen végeznek, a hazaiak helye ugyanakkor még közel sem biztos, lehetnek hetedikek, vagy akár tizenkettedikek is. Kérdés, hogy a SZEOL-t mennyire viselte meg a múlt heti meccs – ugyanakkor ahogy már volt szó róla, nagy jelentőséggel nem bír már ez a találkozó a szegediek számára.

Hódmezővásárhelyi FC – Szekszárd

Ha lenne még két-három forduló a bajnokságból… Lehet, hogy ez a gondolat is előkerül a vásárhelyi fejekben, hiszen amennyiben legyőzi a Szekszárdot a HFC a szezon utolsó mérkőzésén, akkor mindössze két pont lesz a különbség az idény végére a bennmaradást jelentő 13. Szekszárd és a 14. HFC között. A Vásárhely formáját elnézve ez nem is tűnik utópiának, főképp, hogy a Szekszárd helyzete sem változhat, azaz előzni már nem tud a Tolna megyei együttes, ahogy hátrébb sem tud csúszni már, hiszen legutóbb egy Kecskemét elleni döntetlennel bebiztosította tagságát. A HFC egy helyet hátrébb csúszhat, amennyiben nem nyer, a Paks II. viszont legyőzi a Taksonyt, de sajnos mindenképp búcsúzik az NB III-tól ezzel a meccsel.

Dunaújváros – Makó

A Makó is úgy utazhat el Dunaújvárosba, hogy már érdemben semmin sem tud változtatni, viszont nyilvánvalóan nem mindegy, hogyan int búcsút a ligának a Maros-parti gárda. A hazai közönség előtti utolsó meccs nem sikerült szépre, hiszen a Kozármisleny négyet rúgott a hagymavárosban – egy utolsó lehetőség előtt áll a Makó, hogy megmutassa magát az NB III-ban.

Szeged-Grosics Akadémia – Budapest Honvéd II.

Már bajnokként és feljutóként futhat ki az utolsó találkozóra a Szeged-Grosics Akadémia: Joao Janeiro csapata a Honvéd II. ellen játssza a szezonzárót Gyulán, ahol csak az lesz a kérdés, végül hány ponttal nyeri meg a Közép csoportot a Szeged-GA. A Honvéd II. még lehet negyedik vagy hatodik is, azaz akad még motiváció a vendégek számára is!

Fotó forrása: Kovács Ferenc / szegedma.hu

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
7.ESMTK57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.SZEKSZÁRDI UFC47
14.DUNAÚJVÁROS47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14