Megye I tabella megtekintése

Tiszta lelkiismerettel távozik a Szőreg edzője

Kiss Máté reagált a szőregi helyzetre.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a Szőreg a következő idényben csak a megyei IV. osztályban indít felnőtt csapatot – az ígéretesen indult idei szezon után ez mindenképp nagy változás a Rákóczinál.

A klubtól távozó edző, Kiss Máté reagálni kívánt az elhangzottakra és a helyzetre.

– Az elmúlt két évben Bodó Attila jelentős segítségével, valamint Tóth István elnök úr támogatásával sikerült egy, a megyei élvonalban meghatározó szerepet betöltő csapatot szerepeltetni Szőregen, amiről sok esetben elismerően nyilatkoztak még az ellenfelek is – kezdte Kiss Máté.

– 2018 őszén a bajnokság harmadik legtöbb pontot szerzett csapata voltunk, az ebben a félévben megfogalmazott koncepció abszolút jól működött és akár hosszabb távú eredményességet is sejtetett. Tavaszra, számomra érthetetlen okokból változott meg sok minden, nem tudtuk fenntartani azt a színvonalat, amit az azt megelőző félévben, ez is lehet a hanyatlás egyik oka. A csapat magja végig erős közösséget alkotott, akikkel a szezont becsülettel fejeztük be. Az összképet tekintve büszke vagyok az itt két év alatt végzett munkámra és tiszta lelkiismerettel távozom, ahogy valamennyi játékosom is, akik a fals infókkal ellentétben nem a nagyobb pénz reményében, hanem a megyei játékosokat is megillető megbecsülés okáért váltottak klubot az új évadra. A szezon folyamán szinte végig magunknak mostuk a szerelést, takarítottuk az öltözőt, néhol nyírtuk-locsoltuk a füvet, nem egyszer a meccs napján kellett vészmegoldásként a pálya felmeszelését megoldani. Úgy gondolom, a megyei elsőosztály már közel sem annyira amatőr, hogy ilyen dolgok megtörténhessenek, főleg a sportág jelenlegi támogatottsága mellett – emelte ki az új idényben az UTC-nél dolgozó szakember.

Hozzátette, az utánpótlásban Nagy Attilával ketten – majd később a legifjabbak korosztályába edzőként beinvitált Bubrják Otto segítségével – közel 70 gyerekért feleltek, ami szintén megterhelő, nehezen megoldható és kevésbé eredményes is volt, mint amit ez a korosztály megérdemelne.

– Azt gondolom továbbra is, a felnőtt csapat szerepeltetése nélkül is rengeteg potenciál van a szőregi labdarúgásban és érdemel egy komoly sportegyesületet ez a falu, ahol a sok fiatal megfelelő minőségben és mennyiségben, megfelelő szakemberektől kaphat megfelelő képzést, ehhez kívánok is minél előbbi megoldást!

– Részemről köszönettel tartozom elsősorban Tóth István Elnök Úrnak segítségéért és korrektségéért, Szalai Zoltán, Maróti Gergő és Kiss Tibor támogatásáért, továbbá valamennyi utánpótlás játékosomnak, szüleiknek, és nem utolsó sorban a felnőtt csapat tagjainak a sportszerű helytállásért. Hajrá, Rákóczi! – zárta Kiss Máté.

Ami a megyeegyben szereplő csapat tagjait illeti, ahogy az portálunkon is megjelent, Fátyol Szilárd és Táncos Bence a Bordányban folytathatja. Kiss Mátét követve az UTC-ben játszhat a következő idényben Faragó Norbert, Nagy Balázs, Papp Bence és Vér Ádám, a megyekettőben újonc Sándorfalvához igazolhat Borgulya János, Csikós József, Faragó Barát Zoltán, Kalapács Zoltán és Varga Dániel. Néma Dávid és Dongó Dénes a Kiskundorozsmában futballozhat az új idényben, Nagy Benedek Ausztriában folytathatja a labdarúgást, Dürgő Péter pedig az ETO FC Győr szakmai stábjában kap feladatot. Bali Csaba és Bartos Norbert az Újszentivánnál, Németh Zoltán a Deszknél köthet ki, Vigh Sándor kapus pedig a Székkutasba igazolhat, míg Fekete Ádám abbahagyja a futballt.

Fotó forrása: delmagyar.hu

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.SZEGED 2011 KFT. II.36
7.MÓRAHALOM VSE36
8.Hódmezővásárhelyi FC II.34
9.Foliaplast-Bordány SK34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7