Megye III tabella megtekintése

Több gólt hozott a Homokháti csoport, mint a Tisza-Maros

A megyehárom két csoportjának gól és lapstatisztikáját vizsgáltuk.

Több mint 5.6-os átlagot produkáltak a megyei III. osztály Homokháti csoportjának csapatai. Az őszi 13 forduló alatt összesen 371 gól született, ebből kiemelkedett a hatodik forduló, amikor öt meccsen összesen 42 gól született: ebben persze nagy szerepe volt a Sándorfalva II-Zsombó II (15-1) és a Mórahalom II-Dóc (12-2) meccseknek – bár a Balota-Bordány II 5-2-es végeredmény sem mindennapi. Legkevesebb négy gólt minden fordulóban láttak meccsenkénti átlag tekintetében az ősszel a szurkolók, ez az utolsó játéknapon fordult elő – ami pedig a csapatokat illeti, két „fakó”, a mórahalmi és a csongrádi második csapat is félszáz gólig jutott 11 mérkőzése alatt. Az éllovas Sándorfalva II ugyan kevesebb lőtt, de lényegesen kevesebbet is kapott, ennek köszönhetően ötpontos előnnyel telelhet az élen.

Az egyének tekintetében a zákányszéki Ambrus Balázs volt a legtermékenyebb, aki 15-ször vette be az ellenfelek kapuját, többek között négyszer köszönt be a Bordány II ellen idegenben, 5-3-a megnyert mérkőzésen. Ez a szám egyébként csapata góljainak több, mint felét jelenti, hiszen együttese összesen 29 alkalommal szerzett gólt. Mögötte csak egyel maradt el a ruzsai Bagi Tamás.

Rátérve a lapokra, 224 sárga és 11 piros lapot osztottak ki a játékvezetők a csoport mecsei során, ebből a legdurvább forduló a kilencedik volt a maga 30 sárgájával és két pirosával – míg a „legcsendesebb” forduló a nyolcadik volt, akkor 8 sárga mellett egyetlen kiállítás volt a mérleg.

A Tisza-Maros csoport annak ellenére hozott kevesebb gólt, hogy itt nem volt sem visszalépő, sem kizárt csapat, így 13 együttes játszotta végig az őszt: a 346 gól átlagban 4.4 találatot jelentett az őszi 13 forduló alatt. A legtermékenyebbnek a kilencedik forduló bizonyult a maga 37 góljával, ez 6.2-es átlagot jelentett (négynél kevesebb ezen a játéknapon nem esett, és csak egyetlen csapat, a Földeák nem szerzett gólt azok közül a csapatok közül, amelyek pályára léptek), míg a legkevesebb találat ebben a csoportban egy héttel korábban, a nyolcadik fordulóban esett: a 18 gól hármas átlagot jelentett.

A gólkirályi címet aligha vehetik el a baksi Mihály Róberttől, aki 33 gólt termelt az ősz során, és kereken egy huszassal vezet a mártélyi Papp Ernő Erik előtt. Mihály az őszi bajnok Baks 63 góljának több mint felét szerezte, a 30 éves támadónak pedig jó esélye mutatkozik arra, hogy túlszárnyalja tavaly szerzett 44 gólját a tavasz végére.

A lapokra kitérve, 176 sárgás figyelmeztetés (átlagban 2.26) mellett 15 alkalommal villant a piros, utóbbiban az őszi záró forduló a maga négy kiállításával „dobott” a statisztikán, bár a hetedik fordulóban is négy játékosnak kellett korábban elhagynia a játékteret. A negyedik fordulóban viszont csupán kilenc sárgát oszottak ki a sípmesterek, míg kiállításra nem is került sor.

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei III. osztály

#Csapat nevePont
1.Szentesi Kinizsi II.60
2.CSANÁDPALOTAI FC57
3.RÖSZKE SK53
4.FC SZEGVÁR47
5.Szegedi Pázsit SE39
6.KISTELEKI TE37
7.Foliaplast-Bordány SK II35
8.ÖTTÖMÖS SPORTEGYESÜLET33
9.BAKS BARÁTI SE27
10.Újszentiván26
11.ZSOMBÓ SE26
12.Ruzsa KSE23
13.KSC Fábiánsebestyén17
14.PUSZTAMÉRGES FMC9
15.Kiszombor KSK0