Továbbjutottak Vaits Marcellék Írországban

Izlandot is legyőzte az U17-es csapat.

A portugálok elleni siker után Izland ellen is győzni tudott a vásárhelyi Vaits Marcellt a soraiban tudó U17-es labdarúgó-válogatott az Írországban esedékes korosztályos Eb-n. A Puskás Akadémia kapusa ezúttal nem kapott lehetőséget.

A magyar csapat a 31. percben szerezte meg a vezetést: Kosznovszky tette be üres területbe a labdát a jobbösszekötő helyén, Molnár startolt rá, megtolta, majd jobbról, 8 méterről, éles szögből kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1). A félidő utolsó negyedórájában egy fokkal nagyobb kockázatot vállaltak az izlandiak, de helyzetig nem jutottak el, miközben a mieink vezettek egy-két ígéretes akciót, ám a befejezések nem voltak pontosak – írja a meccsről az mlsz.hu.

A fordulás után fél perccel Molnár tette ki a labdát a jobbösszekötő helyén egyedül érkező Zuigebernek, aki hatalmas helyzetben a kapu fölé lőtt. Nagy kár volt az elhibázott lehetőségért, mert a 48. percben az izlandiak első helyzetükből gólt szereztek: Ellertsson lépett ki a védőink között és kapott jó ütemben labdát a 16-osunkon belül, majd a kimozduló Hegyi Krisztián mellett a kapu közepébe lőtt (1–1).

Az egyenlítés után felbátorodtak az izlandiak, a mieinknek szükségük volt néhány percre, mire rendezték a sorokat. Az 58. percben Kosznovszky hozta helyzetbe Zuigebert, de a lövés nem volt pontos, nem sokkal később Baloghnak kellett nagyot mentenie a kapunk előtt. A 63. percben egy kontra végén Zuigeber ismét helyzetbe került, de lövését védte a kapus, majd egy jobb oldali szöglet után Horváth Milán fejelt a keresztléc fölé.

A 77. percben Preisinger Sándor hármat cserélt, a Molnár-Zuigeber-Kosznovszky trió helyére beállt Ominger Gergő, Szalay Szabolcs és Komáromi György. A hajrában javarészt az izlandi térfélen zajlott a játék, és az erőfeszítésünk meghozta a gyümölcsét: a 89. percben egy szabadrúgás után az egyik izlandi védő kezezett a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Németh András magabiztosan értékesítette (1–2).

Mivel a portugálok legyőzték az oroszokat, a magyar csapat már a pénteki, oroszok elleni meccstől függetlenül továbbjutott csoportjából.

Fotó forrása: mlsz.hu