NB III tabella megtekintése

Tudják, hol a hiba Mórahalmon

Kiesőhelyen tölti a téli szünetet a Mórahalom VSE: a gárda játékos-edzőjével, Magyar Györggyel értékeltük az őszi idényt.

Egy éve kísértetiesen hasonló helyzetben volt a Mórahalom VSE az NB III Közép csoportjában: a homokhátiak csak az utolsó fordulóban tudták bebiztosítani harmadosztályú tagságukat, és úgy tűnik, az idei évadban is azért küzdenek, hogy jövőre ne a megyei I. osztályban szerepeljenek. A mórahalmiak 16 forduló alatt 11 pontot szereztek, csupán két másik, szintén megyei együttest, a Makót és a Hódmezővásárhelyet verték meg – ellenben többször is olyan meccsen veszítettek pontokat, amelyeket könnyedén megnyerhettek volna, elég csak a Kozármisleny, a Rákosmente, vagy a SZEOL elleni meccseket említeni: ezeken egyaránt az utolsó percekben kapott gólok miatt nem sikerüt a győzelem, vagy éppen a pontszerzés.

– Öt-hat pont minimum bennünk maradt, de úgy gondolom, 40 pont minimum kell a bennmaradáshoz, ez pedig azt jelenti, hogy legalább 24-et kell szerezzünk a tavasszal, ami 14 meccsen nyolc győzelmet jelent. Sokszor kaptunk ki egyéni hibáknak köszönhetően, ezekre pedig nem lehet felkészülni. Világszinten is sokat hibáznak, nem hogy a mi szintünkön, ha minden tökéletes lenne, akkor minden meccs 0-0-ra végződne. Nem volt egymásra mutogatás a csapaton belül. Nem keseredhetünk bele az őszbe, így nem mehetünk neki a tavasznak. Hiányoznak a gólok, de nem foghatunk mindent Dalibor Crkvenjakov távozására. Fábián Imre jól kezdett, azonban sajnálatos balesetet szenvedett, de ebben a régióban nehéz igazi gólvágót találni – fogalmazott Magyar György, a Mórahalom VSE játékos-edzője.

A homokhátiak játékmestere úgy folytatta, egy picit bátrabb játékot vállaltak fel az idei szezonban, de nem szerettek volna antifutballt játszani. – Sok gólt kaptunk, fontos lett volna, hogy mi kerüljünk előnybe a meccseken. Az egész csapat hibázott, nem csak a védelem, ezeket a hibákat igyekszünk kijavítani” „Voltak jó és rosszabb játékvezetők, de nem foglalkozhatunk velük, szerves részei a játéknak. Inkább azt mondom, legyen túlpörögve a csapatunk. Valahogy a régió megítélése is más, bár a játékvezetők is létszámgonddal küszködnek, de nem akarunk ezzel foglalkozni – értékelt Magyar György.

A mórahalmi csapat még két hetet edz, majd pihenőre vonul, és várhatóan hathetes felkészüléssel vág neki a tavaszi szezonnak. Ami a keretbeli lehetséges változásokat illeti, mennyiségi problémái nincsenek a gárdának, így elsősorban egy támadót szeretnének szerződtetni a télen.

Fotó forrása: Mórahalom VSE / Facebook

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.ESMTK57
7.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.DUNAÚJVÁROS47
14.SZEKSZÁRDI UFC47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14