Megye I tabella megtekintése

Véget ér-e a Dorozsma szériája?

Az egyetlen kapott gól nélküli csapat kemény kihívás előtt áll.

Kiskundorozsma (8.) – SZVSE (3.) – szombat 16.30 (az ősszel: SZVSE-Dorozsma 2-1)

Szegedi rangadót is hoz a megyeegy hétvégéje: a szabadnapját letöltő Dorozsmára pedig az egyik legkeményebb kihívás bár. Szabó Zsolt együttese ugyanakkor idén már nem egyszer bizonyította, az ehhez hasonló feladatokat is képes megoldani, elég csak emlékezni arra, hogy a Tiszasziget otthonában is győzni tudott a Dorozsma. Ábrahám Tamás kapuja ráadásul a tavaszi meccseken még érintetetlen – ilyen szempontból kimondottan érdekes összecsapás lehet, hiszen a SZVSE az egyik leggólképesebb támadósorral rendelkezik, persze meglátjuk, mennyi „maradt” a múlt héten a Székkutasnak szórt 11 gólból. A SZVSE ha dobogón szeretne maradni, hoznia kell ezt a meccset – viszont ha a Dorozsma tovább nyújtja kapott gól nélkül sorozatát, ez aligha fog összejönni!

Algyő (2). – Makó II. (11.) – szombat 16.30 (az ősszel: Makó II.-Algyő 2-3)

Ha nehezen is, de hozta zsombói meccsét az Algyő, a címvédő így továbbra is tapad a listavezetőre. Most a nem a legjobb passzban lévő makói fiatalok ellen kell folytatnia Sebők László együttesének, a hagymavárosiak számára pedig ez egy olyan meccs lehet, amelyen felszabadultan futballozhatnak – azaz hiba lenne hátradőlnie az Algyőnek!

UTC (12.) – Zsombó (13). – szombat 16.30 (az ősszel: Zsombó-UTC 2-3)

Ha nem is beszélhetünk klasszikus hatpontos meccsről, de valami hasonló vár a két együttesre a Kertész utcában: az elmúlt három hétvégén egyik csapat sem szerzett pontot, erre égetőbb szüksége a vendégeknek lenne, de kérdéses, a múlt heti hiányzók közül ezúttal mennyivel számolhatnak majd Zsombón – Mihálffy Zsolt támadósorba való visszatérése bizonyára más játékot eredményezhet a csapatnál. Az UTC egyelőre nehezen találja a ritmust, de ez a meccs nyugalmat hozhat a klubhoz – feltéve, ha sikerül kilábalniuk a gödörből, igaz, az elmúlt hetekhez mérten ezúttal nem egy topcsapattal játszanak a ligában.

Tiszasziget (1.) – Szentes (6.) – szombat 16.30 (az ősszel: Szentes-Tiszasziget 0-1)

Magabiztosan vitte el a három pontot Bordányból a listavezető, amely így megerősítette vezető helyét a tabellán. Ezúttal hazai pályán játszik azzal a Szentessel, amely hullámzóan teljesít a téli szünet óta – azonban nagy gond még ezzel együtt sincs a Kurca partján. Némethy László tanítványai épp az ilyen találkozókon hozhatják vissza azokat az elhullajtott pontokat, amelyeket sajnálhatnak a közelmúlt meccsei során – viszont az is igaz, hogy várhatóan nem ezen a meccsen számolnak három egységgel. A találkozóról élő, szöveges közvetítéssel jelentkezik a csfoci.hu!

Röszke (5.) – FK Szeged (15.) – szombat 16.30 (az ősszel: FK Szeged-Röszke: 0-4)

Csongrádon veszett oda a Röszke tavaszi veretlensége, a határmentiek viszont most hazai pályán javíthatnak. Viszont már egy olyan FK Szeged érkezik, amely egészen más állapotban érkezhet Röszkére, köszönhetően a Szőreg elleni múlt heti sikernek. A diszkoszvetősök számára nincs más opció, csak a győzelem – még ha ezen a meccsen nem is számítanak esélyesnek, egy pontszerzéssel elléphetnének a sereghajtó pozíciójából.

Székkutas (14.) – Csongrád (9.) – szombat 16.30 (az ősszel: Csongrád-Székkutas 2-0)

Csúnya vereségbe szaladt bele legutóbb a Székkutas, a SZVSE-től kapott 11 gól kérdéses, milyen nyomokat hagy a csapatnál. Eddig a tavasz folyamán 5 találkozón összesen 29 gólt kapott a kutasi csapat, nem csoda, hogy a szentesi vendégjátékot leszámítva a másik négy találkozóját elveszítette a gárda – nem a legszebb heteket élik tehát a csapatnál, és nem ígérkezik könnyebbnek a folytatás sem az egyre inkább magára találó Csongráddal szemben.

Szőreg (7.) – Bordány (4.) – vasárnap 16.30 (az ősszel: Bordány-Szőreg 2-2)

A forduló egyetlen vasárnapi meccsén a dobogóért való küzdelem a tét: a Szőreg meglepő vereséget szenvedett az FK-tól, a Bordány viszont odahaza kapott ki a Tiszaszigettől, tehát aki ezúttal is alulmarad, az előtt akad majd javítani való. Ebben a tekintetben a Bordányon van kisebb nyomás, a homokhátiak akár le is szakíthatják a riválist, de ehhez bizonyára jobb játékra lesz szükség, mint az elmúlt fordulóban!

Fotó forrása: Gémes Sándor

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.SZEGED 2011 KFT. II.36
7.MÓRAHALOM VSE36
8.Hódmezővásárhelyi FC II.34
9.Foliaplast-Bordány SK34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7