Győztes NB-s tesztmeccsek

Hétközben is gyakorolnak a csapatok.

Kedden két megyeegyes csapat gyakorolt egymás ellen: a Deszk ugyan kétszer is vezetett, ám végül az UTC fordított, és megnyerte a meccset.

A szintén az NB III.-ban újonc Békéscsaba II. vendégeként lépett pályára a Makó, amelynek kezdőjében ott volt a tavaly még az SZVSE-ben játszó Dóra Donát, valamint a keretben ott volt a tavaly az Algyőben játszó fiatal, Heidrich Bence. Mellettük szerepet kapott a Tisza Volánban nevelkedett, az MTK és a Vasas utánpótlását is megjárt Mityók Roland: a 21 éves játékos az előző idényben az NB III.-as Szekszárdban játszott. Szintén játszott Rébék Richárd, a 19 éves játékos Hódmezővásárhelyről indult, a Puskás Akadémiát megjárva tavaly az NB II.-ben is volt egy meccse az ETO FC Győrben.

Major Ernő szabadrúgásgólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető, több mint egy óra játékot követően azonban Magyar indítását követően Juhász passzolt középre, az érkező Rabecz Valter pedig sarokkal talált a csabaiak kapujában. A hajrában Rabecz bújt ki két védő között, majd a rövidbe gurított, ezzel lezárta a meccset, amelyet 2-0-ra nyert meg a Makó.

A HFC simán múlta felül a megyei I. osztályban érdekelt Orosházát: a vásárhelyiek keretéből hárman is duplázni tudtak.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia hamar lezárta a Budapest Honvéd II. elleni meccset, ugyanis fél óra sem telt el a meccsből, amikor már 3-0-ra vezettek a szegediek. Előbb Ódor centerezése után Kóródi volt eredményes, majd ismét Ódor jegyezte a gólpasszt a 10. percben, miután Gréczi lőtte ki a rövid alsót. Dobronoky kiharcolt egy büntetőt, amit Germán értékesített, majd negyed órával a vége előtt Haruna lőtt egy kipattanót a kispestiek kapujába.

Kedd

Deszk–UTC 2–3 (1–1)
Gól: Grósz M., Mezei E., ill. Dongó D., Szántó D., Sós M.

Szerda

17.30
Békéscsaba II.–Makó 0–2 (0-0)
Gól: Rabecz V. (2).

18.00
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Budapest Honvéd II. 4–1 (3-0)
Gól: Kóródi, Gréczi, Germán (11-esből), Haruna.

HFC–Orosházi MTK-ULE 8–1
Gól: Kiss K. (2), Molnár Á. (2), Ondrejó T. (2), Orovecz Á., Hegedűs M.

Algyő–Balástya