Az egységet hiányolja a mindszenti labdarúgásból Pap István

Az MLSZ Csongrád megyei igazgatósága által Életműdíjjal elismert Pap István évtizedek óta a labdarúgásban és a labdarúgásért dolgozik.

Mint azt a csfoci.hu-nak a korábban Pécsett NB I-es játékos elmondta, nagyon váratlanul érte a megtiszteltetés. Pap István gyerekkora óta csak a futballal foglalkozott. A versenyszerű futball után edzősködött, a későbbiek folyamán pedig a mindszenti csapat elnöke, majd 1988-tól a Csongrád megyei labdarúgó Szövetség tagja volt. Dolgozott a fair play-bizottságban, majd a fegyelmi bizottságban, 1994-től a szövetség alelnökeként, két éven át, 1998 és 2000 között pedig elnöke is volt a megyei labdarúgó-szövetségnek. Nyugdíjba vonulását követően Nógrádi Tibor megyei igazgató kérte fel a fegyelmi bizottságban való közreműködésre.

– A fegyelmi bizottság tagjai mind egyetemet, főiskolát végzett személyek. Van közöttünk három ügyvéd, mérnök, én pedig közgazdászként veszek részt a munkában. Mindig a szabályzat szerint végezzük a munkánkat, nekünk a játékvezető által leírtak alapján kell a döntésünket meghozni. Humánusan bíráljuk el az eseteket, mindannyian a labdarúgásban tevékenykedtünk a korábban is, tisztában vagyunk vele, hogy az amatőr sportolókat nem lehet elmarasztalni, hiszen szeretetből csinálják azt, amit csinálnak. Minden esetben a realitást vettük figyelembe, sosem foglalkoztunk más tényezőkkel – mondta a fegyelmi bizottság munkájáról.

Pap István a mindszenti labdarúgásban is rengeteget dolgozott: a futball mai mindszenti helyzetéről úgy nyilatkozott, egy problémája van a mindszenti labdarúgással, nem látja értelmét, hogy két sportegyesület működjön Mindszenten. – Házon belül is fizetni kell azért, ha valakit feljebb akarnak vinni, az lenne a tökéletes, ha Mindszenten egy csapat lenne, ezáltal egység lenne, mert ebben van az erő. Nem csak mindszenti mérkőzésekre járok, de válogatott, vagy NB I-es mérkőzéseket is megtekintek a helyszínen – válaszolta arra a kérdésünkre, kilátogat-e még a mindszenti csapat mérkőzéseire.

A magyar futball helyzetéről a korábbi élvonalbeli játékos és megyei elnök azt mondta, a mai korban a pénz dominál, és amíg Spanyolországban tíz milliárdokat keresnek, Magyarországon pedig 20 milliót, akkor nem beszélhetünk arról, hogy ott milyen a labdarúgás és itthon milyen. – Ma annyi akadémia van, mégsem tudnak NB I-es labdarúgókat, vagy olyan játékosokat nevelni, akik külföldi karriert futhatnának be. Ott a Puskás Akadémia, talán egy-két játékos van, aki az akadémiáról jön – értelmetlennek találom a működést, ennek akkor lenne értelme, ha folyamatosan, tíz labdarúgó játszana. Egy példát tudok felhozin: a Sándor Károly Akadémiát, amely az MTK-nak, és több más csapatnak ad játékosokat – zárta Pap István.

Fotó forrása: promenad.hu