Első vagy második helyet vár a mieinktől Szabics Imre

Ausztria válogatottjának Szegedről indult másodedzője jó szereplést vár a magyar válogatottól.

Szabics Imre volt a Digi Sport Reggeli Start vendége, akit a Nemzetek Ligája sorozatról kérdeztek: az osztrák válogatott másodedzője azt mondta, bízik egy sikeres magyar szereplésben.

– Sok sikert kívánok a magyar válogatottnak, nem szeretnék nagy szavakat durrogtatni, nem az én feladatom felkészíteni a csapatot. Sok barátom játszik a csapatban, bízom benne, hogy sikeresek lesznek, és ki tudnak jutni újra az Európa-bajnokságra – fogalmazott Szabics Imre.

A magyar csapat a Nemzetek Ligájában Észtország, Finnország és Görögország ellen fog pályára lépni, a sorsolásról a korábbi Sturm Graz játékos kifejtette, nagyjából testközelből ismerheti a magyar csapat az ellenfeleit. – A görögökkel lesz az első helyért nagy csata, az szólhat még mellettünk, hogyha a görögök kijutnak az Eb-re, akkor a második helyen, a Nemzetek Ligájából is kijuthatunk az Eb-re. Az osztrákoknak a német másodoszályban van huszonhét játékosuk, nem hiszem, hogy a magyar labdarúgásban akkora merítési lehetőség van, hogy gyökeres változtatási lehetőségre lenne mód. – nyilatkozta a magyar válogatott kapcsán Szabics Imre.

Az osztrák kinevezésről elmondta, nagy elismerésnek tartja, hogy ilyen szinten számítottak rá. – A tavalyi évünk szenzációs volt, hiszen a Sturmot első helyen adtuk át, de 2018 is jól kezdődik, hiszen a feleségem második gyermekünket várja. – mondta a Szegedről indult labdarúgó.

A teljes adást az alábbi videóban tekintheti meg.