Fantasztikus hangulatban nyertek Török Kevinék

A magyar U15-ös válogatott gyakorlatilag hazai pályán léphetett pályára Csíkszeredán.

A magyar U15-ös válogatott a második félidőben szerzett két góllal 2-0-ra legyőzte a román korosztályos csapatot Csíkszeredán, ahol telt ház előtt, szinte hazai pályán lépett pályára. A csapatban kezdőként játszott a csapatkapitányi tisztséget is betöltő szegedi Török Kevin is – a képen jobb szélen.

A magyar csapat a csíkszeredai Székely Labdarúgó Akadémia kezdeményezésére, a román szövetség meghívására utazott Erdélybe, hogy összemérje erejét a románok korosztályos együttesével. A meccs iránt hatalmas volt az érdeklődés, közel telt ház fogadta a csapatokat, ami egyértelműen a mieinket segítette, hiszen elsősorban helyi magyarok töltötték meg a stadiont, remek hangulatot teremtve a találkozón. Kilátogatott a találkozóra Răzvan Burleanu, a Román Labdarúgó-szövetség elnöke is. – írja az mlsz.hu.

Románia-Magyarország 0-2 (0-0)
Magyarország: Horvát Kornél (Senkő Zsombor, 41.) – Helembai Márk (Fűzfői Márk, 41.), Csinger Márk (Gergely Botond, 41.), Török Kevin, Fodor Péter (Zsuppán Balázs, 65.) – Kispál Tamás, Csala Róbert (Bényei Ágoston, 41.) – Molnár Róbert, Farkas Botond (Varga Donát, 41.), Kovács Mátyás (Bakos Zsombor, 41.) – Németh Dániel

– Nagyszerű hangulatú mérkőzést játszottunk, a találkozó méltó körítést kapott, a szurkolók biztatása nagy lelki pluszt adott a futballistáinknak – mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila szövetségi edző. – Az első félidőben még nem úgy és nem azt játszottuk, amit szerettünk volna, sok volt a hiba is a játékunkban, a második félidőben azonban megtaláltuk az ellenfél védelmének sebezhető pontjait, jobban építettük a játékot, és ekkor már sokkal több helyzetünk adódott, amiből kettőt sikerült kihasználni. Nemcsak hasznos tapasztalatokkal, de szép élményekkel is gazdagodtunk Csíkszeredán, a válogatott minden tagja számára emlékezetes marad az itt töltött néhány nap.

Fotó forrása: mlsz.hu