Megye II tabella megtekintése

Közel négyes gólátlag a megyekettőben

Legalább 2.4 gólt mindig láthattak a megyekettes meccsekre kilátogató szurkolók.

Hasonlóan a megyei I. osztályhoz, a megyekettőt is megvizsgáltuk statisztikai szempontból. A számokból látszik, összesen 472 gól esett a Csongrád megyei II. osztály őszi 15 fordulója alatt, ami majdnem négyes, egész pontosan 3.9-es gólátlagot jelent meccsenként. A legtöbbet a negyedik fordulóban szereztek a csapatok, ekkor kereken hatos átlagot hozott a nyolc lejátszott meccs, többek között két tízgólos találkozót (Makó II.-Röszke 7-3, Nagymágocs-Mindszent 8-2) egy kilencgólos (Balástya-St. Mihály 5-4) és egy hétgólos (Csengele-Üllés 6-1) is játszottak. A legkevesebb gólt két héttel később, a hatodik játéknapon szerezték a csapatok, ám ekkor is minden meccs esett legalább egy találat, a Csengele és az Apátfalva is egy-nullra győzte le ellenfelét.

Ami a csapatonkénti bontást illeti, a listavezető Makó II. volt a legeredményesebb, a hagymavárosiak 46-szor mattolták az ellenfelüket, és csupán egyszer nem lőttek gólt: azon a kiszombori meccsen, amelyen egyedüli alkalommal nem szerzett pontot a csapat, hiszen a többi 14 találkozóját egyaránt megnyerte a makói második csapat. Nem sokkal maradt el mögötte az újonc Röszke, a határmentiek 45 gólt lőttek, és szintén egy derbi volt, amelyet gól nélkül zártak, a Tömörkény kapuját nem tudta bevenni Pördi Péter együttese.

A góllövőlista élén a röszkei Pipic Barnabás telelhet, aki 18 gólt szerzett, de a csengelei Koncz Miklós csak hárommal maradt el mögötte. Pipic tavaly 25-el zárt a megyei III. osztály Homokháti csoportjában, nem lenne meglepő, ha egy osztállyal feljebb most ezt a számot is megugraná.

Rátérve a lapokra, összesen 519 sárga, és 34 piros lapot osztottak ki a játékvezetők a megyekettő mérkőzésein, ami átlagban 4.33 sárgát jelent meccsenként. A „legdurvább” forduló a 13. volt, amikor 4.25 sárga mellett hatszor is felmutatták a piros kártyát a sípmesterek, ennél volt több sárga is (a második körben 5.25) de ekkor „csupán” két kiállítás született. Ami még érdekesség, csak egy forduló volt, amikor minden csapat azonos létszámmal fejezte be a meccset, az őszi utolsó előtti játéknapon nem kellett a pirosért nyúlniuk a játékvezetőknek.

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei II. osztály

#Csapat nevePont
1.Deszk SC65
2.MAKÓ FC II55
3.SÁNDORFALVA SK50
4.KSE BALÁSTYA48
5.Tömörkény KSE47
6.FK 1899 SZEGED46
7.MÁRTÉLY SK44
8.St. Mihály FC43
9.Csanytelek SC34
10.MINDSZENTI SC SE33
11.CSENGELE KSE27
12.ZÁKÁNYSZÉK KSK21
13.ÜLLÉSI ISE20
14.FÖLDEÁK TC12
15.NAGYMÁGOCS SE0