Megye II tabella megtekintése

Mindenképp a megyeháromra nevez a Csengele

Hat év után biztos távozik a megyekettőből a Csengele.

Bár a dobogó sem áll messze a Csengele KSE-től a Csongrád megyei II. osztályban, a csapat számára mégsem ez a cél a kitűzött a tavasz folyamán: mint azt Kun-Szabó Tibor, a klub elnöke és edzője a delmagyar.hu-nak elmondta, függetlenül attól, hogy hol végez majd a szezon végén, a csapat a megyei harmadosztályra nevez a jövő évi bajnokságban – a klub játékosai pedig főképp helyi fiatalokból fognak állni, akik most a megyei IV. osztályban játszanak.

– Nem várt gyengére sikerült az ősz idényünk, ezért elengedtük a legjobb góllövőinket. Tizenéve nevelünk játékosokat, az ősszel azért indítottunk csapatot a megyenégyben, hogy az ifiből kiöregedő játékosok ne hagyják abba a futballt. Sokan ígérgetnek, amikor ideszerződnek, de rengeteg a probléma, ebből lett elegünk – fejtette ki Kun-Szabó Tibor.

Ami a keret összetételét illeti, Koncz Miklós Kiskunfélegyházára, Hegyi Norbert Mindszentre, Jójárt Roland pedig Kistelekre igazolt – míg a korábbi válogatott röplabdázó klasszis, Mészáros Dömötör újra a Csengelében játszik majd tavasszal.

– A TAO-támogatásoknak köszönhetően megszépült a sporttelep, de hamarosan egy új öltöző létesítésébe kezdünk. A település maximum megyei II. osztályt bír el, ha a srácok kivívják a feljutást a megyeháromból, akkor megkapják az esélyt. Hosszabb távú terv, hogy a csapat 90%-a csengelei, csak csengelei kötődésű játékosokból álljon. A kapus posztra születni kell, oda valószínűleg igazolnunk kell majd, ha nem marad Cserháti Dániel – tette hozzá a klubvezető.

Fotó forrása: Csengele KSE

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei II. osztály

#Csapat nevePont
1.Deszk SC65
2.MAKÓ FC II55
3.SÁNDORFALVA SK50
4.KSE BALÁSTYA48
5.Tömörkény KSE47
6.FK 1899 SZEGED46
7.MÁRTÉLY SK44
8.St. Mihály FC43
9.Csanytelek SC34
10.MINDSZENTI SC SE33
11.CSENGELE KSE27
12.ZÁKÁNYSZÉK KSK21
13.ÜLLÉSI ISE20
14.FÖLDEÁK TC12
15.NAGYMÁGOCS SE0