Megye II tabella megtekintése

Nem tud hibázni odahaza a Röszke

A 90. percben döntött az újonc Röszke a Székkutas ellen, ezzel kilencedik győzelmét könyvelhette el, és minden esélye megvan arra, hogy másodikként töltse a téli szünetet.

Csak az utolsó percben dőlt el a hétvégi Röszke-Székkutas megyekettes derbi: a pályaválasztó újonc együttes a 90. percben a nyáron hazatérő Ördögh Kristóf góljának köszönhetően gyűjtötte be a három pontot a forduló előtt ugyanennyi egységgel mögötte álló kutasiak ellen, a vendégek ugyanakkor három játékosukat is idő előtt elvesztették, miután Miklós Dominiket, Bujáki Barnabást és Török Rolandot is kiállította Halász József játékvezető.

– Az elejétől kezdve paprikás volt a meccs, kihagytunk egy tizenegyest és egy óriási helyzetet is, így akár hamarabb lezárhattuk volna a meccset. A második félidő inkább a Székkutasé volt, de végül fontos győzelmet arattunk, hiszen így valószínűleg másodikként fordulhatunk. – fogalmazott a csfoci.hu-nak Ördögh Kristóf.

A Röszke ezzel hetedik hazai bajnokiján hetedik sikerét aratta, így a maximálisan megszerezhető, 21 pontot gyűjtötte be saját közönsége előtt, ennek is köszönhetően pedig csupán a Makó II. előzi meg a csapatot a tabellán. – A középmezőnyt tűztük ki célnak a rajt előtt. Ugyanúgy megyünk fel a pályára idegenben is, mint itthon. A négy vereségünkből a SZVSE II. ellenit, ahol az utolsó percben egy előreívelt labdából kaptunk gólt, és a Tömörkény ellenit sajnálom, itt úgy éreztem, akaratban nőttek fölénk, ennek pedig nem szabad előfordulnia. – tette hozzá Ördögh Kristóf.

A 19 éves futballista a nyáron kiöregedett az utánpótlás bajnokságokból, így a Tisza Volánban töltött éveket követően hazatért szülőfalujába. Tavaly februárban sportorvosi javaslatra egy kardiológiai beavatkozáson is átesett, ám ez nem veszélyezteti futballista karrierjét. Kristóf úgy látja, hiába hoznának hibátlan tavaszt, az előttük álló Makó II. annyival rutinosabb, hogy nem fog annyi pontot veszíteni, aminek következtében megelőzhetnék Maros-parti riválisukat.

A Röszke hétvégén a 14. St. Mihályhoz látogat, majd az őszt egy rangadóval, a 4. helyen álló Csengele elleni hazai összecsapással zárja.

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei II. osztály

#Csapat nevePont
1.Deszk SC65
2.MAKÓ FC II55
3.SÁNDORFALVA SK50
4.KSE BALÁSTYA48
5.Tömörkény KSE47
6.FK 1899 SZEGED46
7.MÁRTÉLY SK44
8.St. Mihály FC43
9.Csanytelek SC34
10.MINDSZENTI SC SE33
11.CSENGELE KSE27
12.ZÁKÁNYSZÉK KSK21
13.ÜLLÉSI ISE20
14.FÖLDEÁK TC12
15.NAGYMÁGOCS SE0