NB III tabella megtekintése

Öt hónapja veretlen csapathoz utazik a Makó

Nem ígérkezik könnyűnek az iváncsai kilencven perc a Maros-parti együttes számára.

Kiválóan rajtolt a Makó FC az NB III Közép csoportjában, miután a hagymavárosiak az első három tavaszi mérkőzésükön összesen hét pontot szereztek, ezzel feljöttek a tabella tizenharmadik helyére. A biztos bennmaradást jelentő tizenkettedik pozíció sincs messze – mi több, a jelenleg ezen a helyen tanyázó Budapest Honvéd II. csak egyel gyűjtött több pontot, mint a Makó, bár két mérkőzéssel is kevesebbett játszott, viszont a Maros-partiakhoz hasonlóan szintén 19 mérkőzéssel bíró, 11. helyezett Kozármisleny is egy győzelmen belül van. Nem lesz azonban könnyű ezt a sikert már a hétvégén megszereznie Gémes Bencééknek, hiszen ahhoz az Iváncsához látogatnak, amely egészen kiváló formában van, a bajnokság meglepetés-csapatának számító együttes 36 megszerzett pontjával még a dobogóra is esélyesként pályázhat – nem mellesleg pedig október 15-e óta nem szenvedett vereséget bajnoki mérkőzésen, miközben olyan skalpokat gyűjtött be, mint a Dunaújváros, amelyet idegenben múlt felül az Iváncsa, de Pécsről is egy ponttal tért haza a Makó soros ellenfele. Az Iváncsa ráadásul odahaza különösen erős, kilenc meccséből hetet is megnyert, és csak kettőt veszített el, ezzel a teljes liga harmadik legjobb hazai mérlegével rendelkezik.

– Nem áll előttünk könnyű feladat, de dolgozunk azon, hogy megoldjuk. Tudjuk, mi lehet az ellenszer, kérdés, hogy mennyire tudjuk majd ezt megvalósítani. Ami mellettünk szólhat, hogy ellenfelünknek kell majd diktálnia a játékot, nem rendezkedhetnek be kontrára. Idehaza negyed óra után 2-0-ra vezettünk, szeretnénk azt a játékot nyújtani, ami a hazai meccs ezen periódusában jellemzett bennünket – fogalmazott a csfoci.hu-nak Méhes Tibor, a Makó FC edzője, aki csapatának az elmúlt egy hét alatt lejátszott három meccs után kétnapos pihenőt engedélyezett. A jó rajtról kifejtette, úgy érzi, posztra tudtak igazolni a télen, és a szerencse is visszatalált hozzájuk, mert bár az ősszel sem érezte gyengébbnek csapatát, de Fortuna sokszor kibabrált a makóiakkal.

Ami a keret várható összeállítását illeti, Lipták Ákos betegséggel küzd, viszont a közel egy éve a pályán kívülre kényszerülő Kalász Zoltán lassan bevethető lesz.

Fotó forrása: szinvilag.eu

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.ESMTK57
7.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.DUNAÚJVÁROS47
14.SZEKSZÁRDI UFC47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14