Megye II tabella megtekintése

Paprikás hangulatú meccsen nyert a Csengele a Móraváros ellen

Háromszor állt fel hátrányból a Csengele a Móraváros ellen, majd egy hajrában szerzett góllal meg is nyerte a mérkőzést a lila-fehér együttes.

„Megfogyva bár, de törve nem!” Ezzel a jelszóval vágott neki a Móravárosi Kinizsi a Csengelei kiruccanásnak, ugyanis sérülések, valamint munkahelyi elfoglaltságok miatt több alapemberét, sőt az edzőjét is nélkülöznie kellett a szegedi együttesnek. A foghíjas keret ellenére, már a mérkőzés elején megszerezte a vezetést a Kinizsi: Gofjár távoli kísérletét Cserháti középre ütötte ki, Beke pedig köszönte szépen, és a kipattanót az üres kapuba gurította. Nem sokáig örülhettek azonban a vendégek, ugyanis 6 perccel később a túloldalon egy beadást követően Tóth Szilveszter előzte meg Faragót, majd a kifutó kapus mellett a léc alá bombázott. A gyors gólváltást követően, alábbhagyott a mérkőzés irama, egy-egy távoli kísérlet akadt mindkét oldalon, de ezek többnyire nem okoztak komolyabb veszélyt. A szünetre 1-1-es állással vonulhattak a csapatok.

A második félidő sajnos nem csak a futballról szólt: az 58. percben Laczi Zoltán szerzett labdát a középpályán, majd iramodott meg, ám 20 méterre a kaputól könyörtelenül felöklelte Varga László. Az esetet követően a hazaiak védője sárga lapot kapott, majd kisebb dulakodás alakult ki a pályán – a vendégek azt nehezményezték, hogy miért nem pirosat kapott a bekk. Az esetért járó szabadrúgást Barna Gábor végezte el, Cserháti azonban látványos mozdulattal fölé tudta tolni a lövést.

A 63. percben aztán végképp kicsúszott a mérkőzés a játékvezető kezei közül: Beke az oldalvonal mentén vezette a labdát, majd Csige hátulról páros lábbal beleszállt a Kinizsi középpályásába. A sértett emiatt összeszólalkozott Csegével, ami csak olaj volt a tűzre, ugyanis ezután a hazai kispad egy emberként követelte a piros lapot a vendégjátékos számára. A játékvezető hosszas hezitálás után salamoni döntést hozott: mindkét játékosnak adott egy-egy sárgát. A 70. percben ismét megszerezte a vezetést a Kinizsi: Barna Gábor bolondította meg őrzőjét a baloldalon, majd középre tette a labdát, amit a frissen beállt Mezei Arnold közvetlen közelről a kapuba juttatott. Az első félidőhöz hasonlóan, most sem kellett sokat várni az egyenlítő gólra – mindössze két perccel később Brinszky löbbölte be a labdát a vendég védelem mögé, majd Dorogi higgadtan elgurította játékszert Schmidt mellett. A gólparádé azonban ekkor még nem ért véget: a 75. percben Barna cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd higgadtan becsavarta a labdát a jobb alsó sarokba. Azonban hiába szerezte meg harmadszor is a vezetést a Móravárosi Kinizsi, 5 perccel később a játékvezető egy véleményes büntetőt ítélt a Csengele javára, amit Varga magabiztosan értékesített. Amikor már mindenki elkönyvelte a 3-3-at, akkor jött a dráma a 90. percben: Egy szögletet után nem tudott jól felszabadítani a Kinizsi, majd Kulcsárhoz került a labda, aki a tizenhatos sarkáról beívelte középre a labdát, amit a védők közül kibújó Nagy Dániel bepöckölt, ezzel eldöntve a három pont sorsát.

A végig harciasan, sőt olykor durván játszó Csengele, egy fordulatos derbin tudta felülmúlni a Móravárost, amely csak saját magát okolhatja a vereség miatt.

Csongrád megyei II. osztály, 26. forduló

Csengele KSE – Móravárosi Kinizsi 4-3 (1-1)
Csengele, Csengelei Sportpálya. Vezette: Bába Dávid (Böszörményi Sándor, Bozóki Rajmund).
Csengele KSE: Cserháti – Dékány, Kulcsár (Dorogi 70’), Varga (Nagy D. 80’), Tóth Szilveszter (Kócsó 91’), Tóth Szabolcs, Brinszky, Csige (Kányási 78’), Nagy T., Tóth K., Vincze (Nagymihály 46’).
Móravárosi Kinizsi: Schmidt – Faragó T ( Varga Zs. 90’)., Laczi N., Nikolényi G., Kanalas (Varga K. ’90), Beke (Mezei A. 68’), Laczi Z., Bacsa, Vidákovics ( Lakatos K. ’65), Barna G., Gofjár.
Gól: Tóth Szilveszter (12.), Dorogi (72.), Varga (80.), Nagy D.(90.) ill. Beke (6.) Mezei A. (70.) Barna G. (75.)
Sárga lap: Cserháti, Varga, Csige, Vincze, Nagy D. ill. Nikolényi G., Beke.

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei II. osztály

#Csapat nevePont
1.Deszk SC65
2.MAKÓ FC II55
3.SÁNDORFALVA SK50
4.KSE BALÁSTYA48
5.Tömörkény KSE47
6.FK 1899 SZEGED46
7.MÁRTÉLY SK44
8.St. Mihály FC43
9.Csanytelek SC34
10.MINDSZENTI SC SE33
11.CSENGELE KSE27
12.ZÁKÁNYSZÉK KSK21
13.ÜLLÉSI ISE20
14.FÖLDEÁK TC12
15.NAGYMÁGOCS SE0