Megye II tabella megtekintése

Tavaszra állhat össze az FK Szeged

Hamarosan megoldódnak a pályaproblémák.

Négy forduló után nyeretlenül áll a megyei II. osztály utolsó helyén az FK 1899 Szeged: a csapat mind a négy mérkőzését elveszítette, közte belefutott egy 10–0-ás zakóba is Apátfalván.

– Az Apátfalva egy olyan csapat, amely a megyei I. osztály első felében is megállná a helyét – kezdte Kárász Dávid, a klub elnöke. – Mi viszont nem védekezésre alapuló futballt játszunk, így nem álltun vissza négy, vagy öt-null után sem. A többi meccsen akár fordítva is alakulhatott volna az eredmény, többségében egygólos vereségekről beszélünk. Időre van szüksége még ennek a csapatnak, Herczeg Gábor vezetőedző is azt ígérte, tavaszra lehet igazán futballunk – értékelte az eddigi időszakot Kárász Dávid.

Ami még feltűnő, az FK mindössze egy gólt tudott lőni – éppen legutóbb a Makó II. elleni meccsen, ám a vereséget így sem tudta elkerülni, ebben persze nagy szerepe volt annak, hogy közel 60 percet emberhátrányban játszottak a diszkoszvetősök.

– Nincs, aki gólt lőjön, de ez már visszatérő probléma. Dóra János után kiáltunk, a fiatalok lába ugyanis megremeg a helyzetekben, nem tudjuk kihasználni az adódó lehetőségeinket. Ami a piroslapokat illeti, erre felhívtam a fiúk figyelmét, mert tavaly is sok kiállítást kaptunk, ez megnehezíti a dolgunkat – tette hozzá Kárász Dávid.

A sorsolás szerint az FK Szeged októberig csak idegenben szerepel, de a klubelnök kitért rá: várhatóan a jövő héten megoldódik a tápéi pálya kérdése, így nem kell majd felcserélniük a pályaválasztói jogot.

– Hamarosan Tápén játszhatjuk a hazai mérkőzéseinket, de mivel az a pálya Szent Mihály tulajdona, ezért nem mindig tudnak nekünk ott sem lehetőséget biztosítani, így idén a tervek szerint például két hazai mérkőzésünket is Szent Mihályon rendezzük meg. Nem egyszerű a helyzet, mert a Felső Tisza-parti stadionból kiszorultunk, de hamarosan rendeződik a helyzet – zárta a klubelnök.

Az FK 1899 Szeged hétvégén a Hódmezővásárhelyi FC II. vendége lesz.

Fotó forrása: FK Szeged / Facebook

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei II. osztály

#Csapat nevePont
1.Deszk SC65
2.MAKÓ FC II55
3.SÁNDORFALVA SK50
4.KSE BALÁSTYA48
5.Tömörkény KSE47
6.FK 1899 SZEGED46
7.MÁRTÉLY SK44
8.St. Mihály FC43
9.Csanytelek SC34
10.MINDSZENTI SC SE33
11.CSENGELE KSE27
12.ZÁKÁNYSZÉK KSK21
13.ÜLLÉSI ISE20
14.FÖLDEÁK TC12
15.NAGYMÁGOCS SE0