NB III tabella megtekintése

Visszatért Makóra a rutinos játékos

Öt év után ismét a Maros-partján futballozik a Mórahalomtól távozó Magyar György.

Azok után, hogy Halász Krisztián és Puskás Csaba mellett Magyar György szolgálataira sem számítanak a tavasszal a Mórahalomnál, mindhárom rutinos futballista megtalálta új csapatát. Ahogy arról már beszámoltunk, Puskás Csaba a megyeegyes SZVSE-nél folytatja, Halász Krisztián a Kiskundorozsma kapuját őrizheti az idény második felétől, Magyar György pedig korábbi állomására, a szintén az NB III Közép csoportjában szereplő Makóhoz tért vissza.

– Nem volt szép dolog, és egyben megmagyarázhatatlan, ahogyan elváltank tőlünk. Nem adtak számunkra választási lehetőséget, nyeltünk egy nagyot, és megyünk tovább. A csapat tagjaitól nem is tudtam elköszönni. Sajnos azt sem mondhatom, hogy sok sikert kívánok a továbbiakban immáron volt csapatomnak, mert nem minden kerettag viselkedett korrekt módon – tekintett vissza az elválásra a 38 éves játékos, aki a homokhátiaknál a játékos-edző posztot is betöltötte, a Makóban azonban „csak” mint futballista szerepel, a szakmai irányítás továbbra is Méhes Tibor kezében marad.

A rutinos játékos úgy tervezi, a sérült derekával márciusig külön edz, majd fokozatosan száll be a munkába, és reményei szerint március végén, vagy áprilisban már a pályán is segítheti a hagymavárosiakat – így akár pályára is léphet a május ötödikén esedékes Makó-Mórahalom mérkőzésen. – Az elmúlt évek rendre kihívással teltek számomra, és ez most sem lesz másképp. Megpróbáltuk benntartani a Mórahalmot az NB III-ban anno, de ez nem jött össze a létszámszűkítés miatt, majd folyamatosan a bajnoki címért küzdhettünk, a feljutást követően pedig ismét a bennmaradás volt a célunk. Úgy látszik, karrierem végére nekem ez jutott, de nem is bánom, hogy nem a langyos vízben kell evickélnem – tette hozzá Magyar György.

– Átfutott persze a fejemben, de én ha abba is akarom hagyni, akkor azt nem úgy szeretném, hogy egy klub, vagy egy döntés miatt tegyem azt meg. Szeretném én eldönteni, hogy mikor fejezem be a pályafutásomat. A futball mellett elképzelhető, hogy a SZEOL-ban utánpótlás-edzőként is dolgozhatok a jövőben, és ott van a kisfiam is, aki szintén futballozik, vele is többet szeretnék foglalkozni – tért ki arra a kérdésre Magyar György, gondolt-e arra, hogy befejezze karrierjét, majd megjegyezte: kellemes és jó érzés volt visszatérnie Makóra, amellyel mindenképp meg szeretnék hosszabbítani harmadosztályú tagságukat. Ehhez meglátása szerint az első négy meccsen 7-8 pontot mindenképpen szerezniük kell.

Fotó forrása: Gémes Sándor / szegedma.hu

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.ESMTK57
7.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.DUNAÚJVÁROS47
14.SZEKSZÁRDI UFC47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14