A dobogóért randevúznak Tiszaszigeten

Vásárhelyen és Tiszaszigeten is fontos pontokat osztanak szombaton.

Szombat 16.30 Kiskundorozsma – Szentes (az ősszel: Szentes-Kiskundorozsma 0-3)

Négymeccses veretlen szériával a háta mögött fogadhatja a Szentest szombaton a Dorozsma: Szabó Zsolt együttese ráadásul legutóbb egy igen értékes pontot szerzett Ásotthalmon. Most az első nyolc között elfoglalt helyét szilárdíthatja meg a Dorozsma, ha nyerni tud, ugyanis éppen mögötte áll a Szentes, amely nyolc pontra szakad le, ha nem tud pontot szerezni szombaton délután. A vendégek igen hullámzó heteken vannak túl, ráadásul szerdán is pályára kellett lépniük, kérdés, a heti két meccs mennyit vesz majd ki a hetek óta sérülésekkel küzdő Kurca-parti együttesből.

Szombat 16.30 Algyő – Zsombó (az ősszel: Zsombó-Algyő 1-1)

Ha komolyan gondolja a dobogós helyezést az Algyő a szezon végén, akkor ez az a meccs, ahol nem szabad pontot hullajtania. Takács Zoltán együttesének formája persze nem is utal arra, hogy pontot veszítene az újonc ellen, ugyanis eddigi négy tavaszi mérkőzésén hibátlan teljesítményt nyújtott, és vesztett pontok tekintetében megelőzte a listavezető Csongrádot is – ráadásul van is miért visszavágnia, hiszen az ősszel parádézott a Zsombó kapusa, így csak egy ponttal tudott hazatérni az Algyő. Az újonc igen gólgazdag meccseken van túl, de ha védekezését képes lesz stabilizálni, akkor kellemetlen perceket is okozhat az Algyőnek.

Szombat 16.30 Hódmezővásárhelyi FC II. – Csongrád (az ősszel: Csongrád-HFC II. 3-3)

A hétvége egyik rangadója: a tavasszal még veretlen HFC II. a listavezetőt fogadja szombaton délután. A vásárhelyi fiatalok az elmúlt héten nagyot küzdöttek, így emberhátrányban is elhoztak egy pontot a SZVSE-stadionból, de most hasonlóan kemény feladat előtt állnak. A két település általában parázs meccseket vív egymással, a tét most sem lesz kicsi, hiszen amennyiben Vásárhelyen maradnának a pontok, akkor öt pontra közelítené meg az őszi bajnokot a HFC II. A Csongrádnak ugyanakkor aligha fér bele, hogy ismét pontokat veszítsen, hiszen az Algyő már így is ott van a nyomában, nem lesz könnyű kilencven perce Paksi Péter együttesének – de ha olyan támadófutballt mutat be, mint legutóbb a Sándorfalva ellen, akkor meglehet a három pont a vendégeknek.

Szombat 16.30 Tiszasziget – SZVSE (az ősszel: SZVSE-Tiszasziget 1-2)

A játéknap másik kiemelt mérkőzése: a két csapatot csupán három pont, viszont ugyanennyi hely is választja el egymástól. A dobogón álló hazaiak tehát leszakíthatnák a Vasutasokat, és nehéz helyzetbe hoznák ezzel Major László csapatát, ellenben egy vendégsikerrel egy csapásra minden megváltozhat. A SZVSE hétközben is pályán volt, de roppant simán nyerni tudott az FK Szeged ellen (2-7), és a revans is fűtheti őket, hiszen az ősszel a szigetiek mind a három pontot elvitték a SZVSE-stadionból. Ez lesz a Tiszasziget első valódi, hazai mérkőzése az idén, hiszen eddig csak pályaválasztó volt – kérdés, a hazai környezet mennyire dobja majd fel Bernát Péteréket! A találkozóról a csfoci.hu élő, szöveges közvetítéssel jelentkezik!

Szombat 16.30 Deszk – UTC (az ősszel: UTC-Deszk 4-1)

Az új edzővel sem sikerült pontot szereznie a sereghajtónak, amelynek viszont sorra fogynak a lehetőségei. A Deszk számára az egyik utolsó szalmaszál lehet az UTC elleni meccs, viszont a Kertész utcaiak nagyobb csapatokkal is felvették a versenyt, még ha pontot nem is sikerült szerezni végül a HFC II. és a Tiszasziget ellen sem.

Szombat 16.30 Ásotthalom – Szőreg (az ősszel: Szőreg-Ásotthalom 0-2)

Nem nyert még meccset 2018-ban az Ásotthalom, ezzel pedig visszacsúszott a tabellán a homokháti együttes. Az elszórt pontokat valahol vissza kell hozni, ha a dobogón akar végezni a csapat, és az ilyen meccseken már nem hibázhat, mint ami a Szőreg ellen is vár Baji Renátóékra. Egy hete a Szőreg november 26-a óta először tudott nyerni, ezzel lélegzetvételnyi előnyhöz jutott – kérdéses, át tudja-e menteni múlt heti formáját, és ez elég lesz-e a mostanában botladozó Ásotthalom ellen, vagy a hazaiak visszatalálnak a helyes útra?

Vasárnap 16.30 Sándorfalva – FK Szeged (az ősszel: FK Szeged-Sándorfalva 0-2)

A SZVSE elleni bravúr után csúnya zakóba futott bele Csongrádon a Sándorfalva, amelynek hátrafele is kell nézelődnie ennek köszönhetően. Most egy olyan meccs előtt áll, amelyen jó esélye van a győzelemre, ha pedig ezt megteszi, akkor 10 pontra leszakítja ellenfelét. Az FK Szeged egyre nehezebb helyzetben, a diszkoszvetősök továbbra sem tudnak nyerni október 28-a óta, és zsinórban három meccset vesztettek el – szerdán ráadásul egy hetesbe futottak bele a SZVSE ellen. Több kell a kék-feketéktől, ha benn akarnak maradni – a Sándorfalva pedig inkább az ő súlycsoportjuknak tűnik ehhez. Kiélezett meccsre van kilátás!

Fotó forrása: Gémes Sándor