Megye I tabella megtekintése

A Felső Tisza-parti stadionban csatáznak a dobogóért

Egy pont, egy hely – egy mérkőzés azonban sok mindent megváltoztathat. A Tiszasziget az Ásotthalmot fogadja szombaton délután – Szegeden.

Semleges helyszínen rendezik meg a Csongrád megyei I. osztály 19. fordulójának rangadóját, miután a tiszaszigeti pályán még nem múltak el nyom nélkül az elmúlt hetek időjárási viszonyai: a mély talaj ugyan talán engedte volna a játékot, de a szigetiek nem akartak kockáztatni, így végül a csapatok megállapodása alapján a szegedi Felső Tisza-parti stadion műfüves pályáján játszák le a mérkőzést.

Belelendülne a Tiszasziget

Csak egy találkozót tudott lejátszani a Tiszasziget 2018-ban, hiszen a Dorozsma ellen idegenben megnyert mérkőzést leszámítva a Deszk elleni mérkőzés elmaradt, múlt héten pedig szabadnapját töltötte le az együttes. Az ősszel hiába vezetett Ásotthalmon a tavalyi bronzérmes, végül pont nélkül kellett távoznia homokháti riválisának otthonából – most viszont visszaelőzheti a tabellán az ásotthalmiakat, ha visszavág az őszi vereségért.

– Biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat győzelemre fog játszani szombaton. Szerettünk volna pályára lépni a Deszk ellen is, de az időjárás ezt nem engedte, így remélem, meglesz a fiúkban a kellő meccséhség. Meccsről-meccsre gondolkozunk, de azért is sajnálom, hogy nem tudtunk játszani, mert így nincs még meg a megfelelő terhelésünk. A célunk, hogy minél hamarabb visszarázódjunk a meccsritmusba – fogalmazott Bernát Péter, a Tiszasziget játékos-edzője, aki Fődi Bence mellett a sérült Kasza Ferencre nem számíthat a szombati rangadón.

Mezőnyjátékossal a kapuban

Nincs könnyebb dolga az Ásotthalomnak sem, a homokhátiak is csak egyszer játszottak, ráadásul elveszítették hazai veretlenségüket, miután a HFC II. 1-0-ra nyerni tudott otthonukban. Nem csak a meccset, de Czirják Tamást is elveszítette a gárda, a kiállított kapus két meccset kénytelen kihagyni – ám ez a szituáció nem ismeretlen az Ásotthalom számára.

– Nehéz feladat vár ránk szombaton, Baji Renátó fog a kapuban állni. A Tiszasziget egy stabil, összeszedett csapat, szerintem a liga legjobb csapatáról van szó. Kérdéses, milyen idő lesz szombatig, sajnos a bajnokság alakulásába eddig is erőteljesen beleszólt az időjárás. Mi például három hétig nem tudtunk edzeni és játszani, miközben egy olyan Vásárhely ellen kellett pályára lépnünk, akinek nem okozott gondot a zord időjárás. Mindezek mellett is a HFC II. jobban futballozott nálunk a múlt héten, bár volt egy kapufánk is, de jobbak voltak nálunk. A héten már normalizálódott a helyzetünk, és tudtunk edzeni, de nehéz meccsre számítok szombaton – summázott Kószó László, az Ásotthalom edzője.

A szombaton 15 órától kezdődő találkozóról élő, szöveges tudósítással jelentkezik a csfoci.hu!

Fotó forrása: Gémes Sándor / szegedma.hu

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7