Megye I tabella megtekintése

A harmadosztály a célja az épülő SZVSE-nek

Vállalnák a harmadosztályt a szisztematikusan építkező vasutasok.

Közel két évtizede szerepel folyamatosan a Csongrád megyei I. osztályban a Szegedi VSE: a piros-kékek ezen korszakának legjobb eredménye egy negyedik hely, amelyet 2004-ben értek el, azonban az elmúlt négy évben egyaránt a mezőny második felében végeztek. A vasutasok életében azonban tavalyelőtt változás állt be, és új lendülettel indult meg a munka – az eddigi folyamatokról és a csapat céljairól Kelemen Balázs klubmenedzsert kérdeztük, aki a csfoci.hu-nak elmondta, tavalyelőtt új időszámítás kezdődött a SZVSE-nél, egy olyan hároméves ciklust kezdtek el, amelynek utolsó évében komoly, bajnokesélyes keret megalkotása volt a cél.

– Úgy gondoljuk, hogy ez a nagy hagyományokkal rendelkező, majdnem 100 éves, két esetben NB I-ben is szerepelt klub jobb sorsra hivatott, ezért szeretnénk feljutni az NB III-ba. A klub összes területén a fejlődésre törekszünk. – nyilatkozta Kelemen Balázs.

A szakosztályt vezető Sahin-Tóth Dezső mellett a Kelemen Balázs a felnőtt csapatokért (így a női csapatért is) felel, míg az utánpótlás szakmai koordinátora a klub megyekettőben szereplő második csapatának edzői posztját is betöltő Terjéki Tamás. Kelemen Balázs hozzátette, az utánpótlásuk biztos lábaok áll, így tudnák vállalni az osztályváltással járó kötelezettségeket is. – A felnőtteknél tudatosan építkezünk, az első évben a legtehetségesebb fiatalok megszerzése volt a cél, ez sikerült is. Olyan fiatal tehetségek érkeztek, mint a SZVSE-nevelés Csamangó Tibor, vagy Csanádi István, akik így csatlakozhattak a már meglévő fiataljainkhoz, azaz Baka Márkhoz, Tanács Rolandhoz, vagy Nagypál Patrikhoz. A tavalyi őszünk még ráment az összecsiszolódásra, de a tavaszi tabellán már negyedikek lettünk, és ezzel tizedikként zártunk. A nyarat arra szenteltük, hogy keretünket még tovább erősítsük és a fiatalok mellett tapasztalt játékosokat is a keretben tudhassunk – fejtette ki Kelemen Balázs.

Az érkezőkről elmondta, az országot majdnem elhagyó, szenzációs szezont futó Hatvani Józsefet is sikerült megszerezniük, mellette a nagy tapasztalattal bíró Péter Sándor, Bilics Igor és az NB-s tapasztalattal rendelkező Nagy Zoltán is a SZVSE-be igazolt. – Izgatottan vártuk a szezont, ahol a dobogót céloztuk meg a második évünkben. Sajnos az ősszel több fájó pontvesztésünk is volt, ezért nagyon keményen dolgoztunk a téli átigazolási időszak alatt, hogy még jobb és rutinosabb keretünk legyen. Végh Ariel és Puskás Csaba megszerzése komoly fegyvertény, mindkettejükkel a szakmai stábban is számolunk hosszútávon. – részletezte a télen történt változásokat Kelemen Balázs. A két rutinos labdarúgón kívül a Csanádapácáról érkező Matyelka Tibor, a vajdasági FK Potisjétől megszerzett Buza Attila, a Hódmezővásárhelyről igazolt fiatal kapus, Nagy Milán, és a legutóbb Kiskunhalasban futballozó fiatal csatár, Vitos Gergő is a SZVSE-be igazolt. – A tavasz szezonban Major László vezetésével szeretnénk odakerülni a dobogóra, hogy elérjük célkitűzésünket. Nem lesz könnyű, mert kevés meccs lesz, nehéz ledolgozni a hátrányunkat, de mindent megteszünk, hogy minél több pontot gyűjtve, minél előrébb végezzünk – zárta Kelemen Balázs.

A SZVSE a szombaton induló tavaszi idényt rögtön egy rangadóval indítja, hiszen az őszi bajnok Csongrádot fogadja a vasutas gárda.

Fotó forrása: Kovács Ferenc / szegedma.hu

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7