Megye I tabella megtekintése

A lokálpatriotizmus jegyében telhet a tavasz Szentesen

Nem úgy teljesített a Szentesi Kinizsi SZITE, ahogy azt a szezon elején eltervezték: minél több szentesit látnának a csapatban tavaszra.

Csak a tizedik helyről várhatja a tavaszi folytatást a Szentesi Kinizsi SZITE, ez pedig nem felel meg a szezon előtt kitűzött várakozásoknak a Kurca partján. Hat meccses nyeretlen szériát zárt le a gárda a Sándorfalva elleni, október 21-én aratott győzelemmel – ám mindössze csupán négy alkalommal hagyhatta el győztesen a pályát az őszi meccsek után a Szentes. A csapat edzője, Némethy László a Délmagyarországnak azt mondta, január 15-én tartják az első edzésüket, a télen pedig hetente négyszer találkoznak a kerettagok, akik szükség esetén a műfüves pályát is használhatják.

– Mindenképpen szeretnénk erősíteni a keretünkön a téli szünet alatt. Az évad elején az első hat hely valamelyikét tűztük ki célul, ám a szezon közben látszott, hogy ez nem fog sikerülni, nem úgy sikerültek a nyári erősítéseink. Jelen erősségünk alapján azt mondhatom, reális a nyolcadik-tizedik hely valamelyike számunkra, de a tavasz végére szeretnénk odaérni az első nyolc helyezett csapat közé. Továbbra is az a törekvésünk, hogy főképp szentesi játékosok alkossák a keretet. Úgy gondolom, ehhez az utánpótlásunk megfelelő, amit bizonyít az is, hogy évente mindig akad, akit magasabb szinten lévő csapatok elvisznek tőlünk, például a Grosics Akadémiára. Most is azt tervezzük, hogy szentesi kötődésű játékosokkal bővítsük a keretünket, véleményem szerint nem arról kell szólnia a megyei futballnak, hogy hol fizetnek többet a játékosoknak. – összegzett Némethy László.

A középmezőnyt magába foglaló csapatoknál a Szentesnél csak a Szőreg kapott több gólt, és mindössze négy olyan meccs volt, amit nullára hozott le az együttes, e mellett pedig többször az utolsó pillanatokban kapott góllal bukott pontot, vagy pontokat a „Kini”. – Az edzéslátogatottság sem volt megfelelő, e mellett létszámban is kevesen voltunk, hiába volt 19 fős keretünk, volt, hogy csak két csere állt rendelkezésemre. Elsősorban a védelmet erősítenénk, de a támadósort is frissítenénk. Gondunk volt a koncentrációval és a fáradtsággal, ebből adódóan fegyelmezetlenségek is előfordultak, ezeket a határokat kell kitolnunk a tavaszra. – tette hozzá a szakvezető.

A Szentes első edzőmérkőzését január 27-én, 11 órától a Pálmonostora ellen játssza, de a felkészülés során megmérkőzik az egyaránt a Békés megyei II. osztályban szereplő Nagyszénással és az orosházi OMTK-ULE-val, de igyekszenek a hétköznapokra is edzőpartnert találni.

A Szentesi Kinizsi SZITE edzőmérkőzés-programja:

január 27., szombat
11.00 Szentes – Pálmonostora

Február 7., szerda
18.00 Szentes – Nagyszénás

Szentes – OMTK ULE (egyelőre időpont nélkül) ; Szentes – Hódmezővásárhelyi FC II. (egyelőre időpont nélkül)

Fotó forrása: Frank Yvette / delmagyar.hu.

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7