Megye I tabella megtekintése

A megyeegy 19. fordulójának prognózisa

A dobogóért vívott csata fontos fejezetét játszák szombaton Szegeden.

Március 17., szombat 15.00 – Kiskundorozsma – FK Szeged (az ősszel: FK Szeged-Kiskundorozsma: 1-1)

Abszolút ellenkező előjelekkel várhatja a két csapat a szombati találkozót, hiszen míg a Dorozsma magabiztos, 5-0-s győzelmet aratott a Deszk felett, addig az FK Szeged súlyos vereségbe futott bele Csongrádon. Persze, a diszkoszvetősöknek nem biztos, hogy a bajnoki címre ácsingózó csapat ellen kell pontokat szereznie, de egy győzelem jót tehetne a kék-feketéknek, hiszen október 28-a óta nem szereztek három pontot. A Dorozsma esetleges nyolcadik sikerével végképp megszilárdíthatná a helyét a tabella első felében.

Március 17., szombat 15.00 Zsombó – Csongrád (az ősszel: Csongrád-Zsombó 7-0)

Nem a legkönnyebb sorsolással vágott neki a tavasznak a Zsombó, hiszen a Bordány és a SZVSE után egy újabb élcsapat, ezúttal az őszi bajnok vár rá. Az újonc négyet kapott a Bordánytól és a SZVSE-től is, ráadásul sűrű napok várnak rá, hiszen a szombati találkozót követően szerdán pótol az UTC ellen, majd péntek este már az FK vendégeként van jelenése a zsombóiaknak, akiktől bravúr lenne, ha pontot tudnának csenni a bajnokesélyestől. A Csongrád eddig jól jött ki a tavaszi meccseiből, és ezen a meccsen bizonyára a három pont az egyetlen elfogadható eredmény – főképp a közelgő rangadók előtt, hiszen jövő héten a szomszédvár Szentes érkezik Csongrádra, majd Algyőre utazik Paksi Péter együttese.

Március 17., szombat 15.00 Szentes – SZVSE (az ősszel: SZVSE-Szentes 4-0)

Idegenbeli sikerrel kezdte az évet a Szentes, így a Kinizsi már négy meccse nem talált legyőzőre, ráadásul ezt a négy meccset egyaránt otthonától távol játszotta le. November negyedike óta nem láthatta a szentesi közönség a csapatot, amely most egy rangadóval tér vissza otthonába – ráadásul ha tartja formáját, akkor hat pontra meg is közelíthetné szombati ellenfelét, és még bármi lehetne a szezon végén szentesi szempontból. Persze, a SZVSE a bajnokság egyik legerősebb együttese, így a piros-kékekkel szemben a legjobbjukra lesz szükség – Major László együttese számára viszont kulcsfontosságú lehet a három pont begyűjtése a Kurca partján, hiszen jövő héten az Algyő érkezik Vasutas-stadionba, nem mellesleg mivel Tiszasziget-Ásotthalom meccset rendeznek, a vesztes fél botlását kihasználhatná a SZVSE egy szentesi győzelemmel – nehéz 90 perc várhat a Kurca partján a SZVSE-re, a forduló egyik legérdekesebb meccse lehet ez a párosítás!

Március 17., szombat 15.00 Algyő – UTC (az ősszel: UTC-Algyő 0-1)

Továbbra is veretlen idegenben az Algyő, miután a Bordányt is sikerült legyőznie az előző fordulóban. Takács Zoltán együttesének főképp az otthoni meccsekkel akadtak gondjai, és mivel ezt követően két rangadó vár a forduló előtt a tabella második helyére fellépő csapatra a SZVSE és a Csongrád ellen, mindenképp három ponttal kellene zárniuk az UTC elleni találkozót. Ami a Kertész utcaiakat illeti, a szépítés kétszer is sikerült a Szentes ellen, de pont nélkül maradt az UTC a számára az év első bajnokiját jelentő találkozón, így már hét mérkőzés óta nem szerzett pontot – a meglepetés kategóriájába tartozna, ha ez Algyőn szakadna meg!

Március 17., szombat 15.00 Hódmezővásárhelyi FC II. – Szőreg (az ősszel: Szőreg – HFC II. 2-4)

Két hazai vereséggel kezdte 2018-at a Szőreg, amelyre nem vár könnyű meccs Vásárhelyen: a HFC II. Ásotthalomról vitt el három pontot, és már hatodik a tabellán, ráadásul odahaza kimondottan jól szerepel: amennyiben megint nyernek a vásárhelyi fiatalok, már a dobogó is egészen közel kerülhet – de ehhez bizonyára lesz pár szava a szőregieknek is!

Március 17., szombat 15.00 Tiszasziget – Ásotthalom (Felső Tisza-parti stadion – az ősszel: Ásotthalom-Tiszasziget: 2-1)

Szeptemberben érdekes és fordulatos meccsen, hátrányból fordítva nyert az Ásotthalom a Tiszasziget ellen – most viszont Szegeden csapnak össze a felek, miután a szigeti pálya talaja nem engedné a játékot. Rangadó lesz a javából, hiszen a két csapatot csupán egy pont és egy hely választja el a tabellán, így a vesztes mindenképpen lépéshátrányba kerül a riválisához képest. Az Ásotthalom a múlt héten fontos meccset bukott a HFC II. ellen, ráadásul első számú kapusát, Czirják Tamást is elveszítette. A Tiszasziget ezzel szemben simán nyert Dorozsmán február végén, a múlt héten pedig letöltötte szabadnapját – élvezetes és jó meccsre van kilátás, amelyet a csfoci.hu élőben közvetít!

Március 18., vasárnap 15.00 Sándorfalva – Bordány (az ősszel: Bordány-Sándorfalva 4-2)

Öt győzelmet számlál a Sándorfalva, amely ebből hármat is a legutóbbi három meccsén szerzett meg: jó passzban van tehát Tóth János együttese, még ha ebből kettő a tavalyi évre datálódik is. A Bordány viszont fontos meccset veszített az Algyő ellen, és ha nem akar lemaradni az élboly tagjaitól, akkor javítania kell Sándorfalván!

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7