Megye I tabella megtekintése

A megyeegy 29. fordulójának prognózisa

A bajnoki cím még nem dől el, de okosabbak leszünk az utolsó előtti fordulóban.

Szombat 17.00 Kiskundorozsma – Hódmezővásárhelyi FC II. (az ősszel: HFC II.-Dorozsma 1-0)

A Dorozsma már feljebb nem léphet, esetleg lejjebb csúszhat a tabellán – ám ennek elkerüléséért nem lesz könnyű dolga a HFC II.-vel szemben. A Vásárhely ráadásul bizonyára motivált lesz, hiszen az utolsó szalmaszálat ragadhatja meg, és csak akkor maradhat versenyben a dobogóért folytatott csatában, ha nyerni tud Dorozsmán.

Szombat 17.00 Tiszasziget – Sándorfalva (az ősszel: Sándorfalva-Tiszasziget 3-1)

Van miért visszavágnia a Tiszaszigetnek, hiszen fordított párosításban 3-1-re győzni tudott a Sándorfalva. Bernát Péter együttesének ráadásul ezen túl sem kell keresni a motivációt, hiszen csak akkor maradhatnak biztosan versenyben a bajnoki címért, ha győzni tudnak – ellenkező esetben is élhetnek még a szigeti remények, ám ehhez az Algyő pontvesztésére is szükség van. A kellemetlen Sándorfalva ellen aligha mehetnek biztosra Kasza Ferencék, Tóth János együttese három hete az Algyőt is le tudta győzni idegenben, szerdán pedig hatot rúgva győzött a Kertész utcában – egy hete viszont hetet kapott a HFC II.-től, így érdekes lesz, melyik arcát mutatja majd Tóth János együttese a bajnokesélyes otthonában!

Szombat 17.00 Deszk – Algyő (az ősszel: Algyő-Deszk 3-1)

Sorsdöntő meccs ez mindkét együttes számára: az utóbbi két meccsén két győzelmet szerzett Deszk számára felcsillant a remény, hogy elkerüljön az utolsó helyről, ám ehhez most a listavezetőt kellene megállítania. Ez minden bizonnyal mást igényel, mint a Szentes vagy a Zsombó ellen – még ha az Algyő két vereségből is érkezik szezonbeli utolsó meccsére, hiszen Takács Zoltán együttese az utolsó fordulóban szabadnapját tölti. Pénzváltó Bencéék bármit is játszanak szombaton Deszken, még nem biztos a bajnoki címe, de ha nyer, akkor szurkolhat a Tiszasziget ellenfeleinek, hogy valahogy pontot raboljanak a riválistól. A találkozóról élő, szöveges közvetítéssel jelentkezik a csfoci.hu!

Szombat 17.00 Ásotthalom – Zsombó (az ősszel: Zsombó-Ásotthalom 0-2)

Hiába a SZVSE otthonában aratott bravúrgyőzelem, ezt csak egy pont követte az elmúlt két meccsen az Ásotthalom számára, így egyre távolabb kerül a bronzérem a homokháti együttestől. Ahhoz, hogy az utolsó fordulóra megmaradjon a reménye Baji Renátóéknak, győzniük kell a tavasszal még nyeretlen Zsombó ellenében. Az újoncnak viszont csak akkor marad esélye, hogy elkerüljön az utolsó két hely valamelyikéről, ha megtörné negatív szériáját Ásotthalmon!

Szombat 17.00 Szőreg – FK Szeged (az ősszel: FK Szeged-Szőreg 3-4)

Újabb bravúrt csinált a Szőreg az elmúlt fordulóban, amely kétgólos hátrányból fordítva tudott nyerni a Csongrád vendégeként. A hullámzó teljesítményt nyújtó gárda előtt most egy papíron nyerhetőbb meccs áll, persze az általában masszív FK ellen hiba lenne előre elkönyvelni a győzelmet. A Szőreg feljebb már nem léphet, az FK-nak viszont még kell hátrafele is tekintenie – de ha nyerne Szőregen, akkor legalább a 13. helyen zárja az idényt.

Szombat 17.00 UTC-SZVSE (az ősszel: SZVSE-UTC 4-0)

Városi rangadó a Kertész utcában: az UTC szerdán odahaza kapott hatot a Sándorfalvától, és szenvedett újabb vereséget, és a papírforma most sem Szántó Dánielék sikerét ígéri. A SZVSE próbál kozmetikázni, és hétközben legyőzte a listavezetőt is saját pályáján – ha azt a játékot hozza, bizonyára újabb három ponttal gazdagodik szombaton is!

Vasárnap 17.00 Bordány – Csongrád (az ősszel: Csongrád-Bordány 3-2)

Kétgólos hátrányból mentett pontot a SZVSE ellen a Bordány a legutóbbi mérkőzésén, most pedig egy hasonlóan nehéz találkozó előtt áll a gárda. Az ősszel egy fordulatos meccset nyert meg a Csongrád, amelynek kispadján akkor Borbás Zsolt ült – vasárnap azonban már nem is az ő utódja irányítja majd az őszi bajnokot, miután Paksi Péter lemondását elfogadta a vezetőség. A Csongrád számára matematikailag még nem úszott el a bajnoki cím, ám ehhez az kell, hogy az Algyő kikapjon Deszken, és a Tiszasziget se szerezzen háromnál több pontot a hátralévő két taláékozóján – miközben a csongrádiaknak nyerniük kellene Bordányban és az UTC elleni szezonzárón is.

Fotó forrása: Gémes Sándor

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7