NB III tabella megtekintése

A motiváltság és a helyzetkihasználás a megyei derbi kulcspontjai

A pazar tavaszt futó Makó és a szintén felfelé ívelő SZEOL találkozik szombaton a Maros-partján.

Pokolian fontos megyei derbit vívnak szombaton Makón: bár ez leginkább a hazai együttesre igaz, hiszen hagymavárosiak sorsa továbbra is nyitott, három fordulóval a bajnokság vége előtt pedig nincs már sok idő a javításra. A SZEOL a nyeretlenségi sorozatát zárta le a Dunaújváros ellenében – azonban az ezt megelőző időszakban elért eredményei okán már nem reménykedhet érmes helyezésben.

– Szeretnénk továbbra is megtartani azt, hogy a saját kezünkben legyen a sorsunk. Egy hasonló csapattal találkozunk, mint múlt héten a Dabas esetében, hiszen a dobogóra már nincs reménye a SZEOL-nak. Amiben felülmúltuk ellenfelüket legutóbb, az a motivációnk és az élni akarásunk. Elkezdődött a számolgatás, de azt mondtam a játékosaimnak, ez futball, nem pedig matematika, nem egyet, hanem a hátralévő három meccset kell megnyernünk. Nem szabad a tabellát figyelnünk, csak magunkkal kell törődnünk. A győzelemnél jobb gondolkodás nincs, de biztos, hogy a játékosok az átlagnál is jobban fogják szívni magukat a szombati mérkőzésre – fogalmazott a mérkőzést megelőzően Méhes Tibor, a Makó edzője, aki csapatából csupán az ötsárgás Lipták Ákosra nem számíthat szombaton.

– Az elvárható minimum az 50 pont, bár ötödiknél jobbak és hetediknél rosszabbak aligha lehetünk. Meglepett a Makó tavaszi szereplése, ezúton is gratulálok a stábnak, hogy ilyen tavaszt produkáltak, ahol mindössze kétszer kaptak ki, megérdemelnék, hogy ne kelljen búcsúzniuk a szezon végén. Nekünk saját magunkkal kell foglalkoznunk, ugyanakkor bármennyire is fura, a szombati meccs esélyese a Makó – fogalmazott a csfoci.hu
nak Siha Zsolt, a SZEOL SC edzője.

A kék-feketék mestere hozzátette, ilyenkor egészen másképp néz ki egy hét, mint az elmúlt fordulókat követően – főképp azért, mert ezt megelőzően háromszor is az utolsó pillanatokban veszítettek pontot, pontokat. – Mentálisan ez nyilvánvalóan megviselte a srácokat, továbbra is rengeteg helyzetet elpuskázunk, ezen kell javítanunk – emelte ki a SZEOL edzője, aki szintén egy eltiltottra, Forró Attilára nem számíthat, a többi játékosa bevethető a szombati derbin.

Fotó forrása: Kovács Ferenc / szegedma.hu

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.ESMTK57
7.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.DUNAÚJVÁROS47
14.SZEKSZÁRDI UFC47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14