Megye II tabella megtekintése

A védekezésben is kiemelkedett az Ásotthalom

Újoncként remekelnek a megyei II. osztályban.

Az élen töltheti a téli szünetet a megyei II. osztályban az Ásotthalom: az újoncként feljutó gárda jobb gólkülönbségének köszönhetően állhat a tabella élén az azonos pontszámmal álló Bordány előtt.

– A célunk az volt, hogy a hazai közönségünk igényeit elégítsük ki. Régen láttak már a drukkerek ebben az osztályban meccseket. Győzelem és jó játék, ez volt a célunk a hazai meccseken. A helyiek szeretik a csapatot, jó a csapategységünk, a játékosok pedig fogékonyak erre az igényre, ennek az egyvelege lehetett az őszi szereplésünk. Nagyon komoly előnyt harcoltunk ki az elején, ezt követően viszont nem voltunk már annyira élesek. Voltak olyan meccseink, ahol szerencsénk volt, például Mindszenten, a Makó ellen viszont nem nyertünk, pedig a helyzetek alapján nekünk kellett volna. Összességében reálisnak gondolom a teljesítményünket. Úgy gondolom, négy csapat képes megnyerni ezt a bajnokságot, de van még másik 4-5-6 csapat, aki eldönti majd, ki nyerhet a végén – összegzett lapunknak Hevesi Tibor, az Ásotthalom edzője.

Az újonc három meccset nem nyert meg az ősszel: a mögötte lévő három csapatot, a Bordányt, a Makó II.-t és a Sándorfalvát nem tudta legyőzni a csapat.

– Mindig úgy érkeztünk ezekre a rangadókra, hogy belefért a vereség is, mert akkor is az élen maradtunk. Nem nekünk volt fontosabb a meccs, persze nem akartunk kikapni. A bordányi meccsünkön nagyon látszódott, hogy ellenfelünk sokkal motiváltabb volt. A szezon előtt titkon egy dobogóban reménykedtem, ezt most is tartjuk, de elsősorban az aktuális meccsre koncentrálunk, és igyekszünk élvezni a játékot, ez a legfontosabb – tette hozzá.

Ami megmutatkozik, hogy az Ásotthalom összesen 10 gólt kapott az ősszel, ez a legkevesebb a ligában.

– Öt meccsen kaptunk egyáltalán gólt. Jó pár csapat ellen a letámadást favorizáltuk, ennek is betudható a kevés gól, valamint volt persze szerencse és jó kapusteljesítmény is. Volt pár sikeres csapatom, de ennyire kevés kapott gólra nem emlékszem, hogy kaptunk volna, még a megyei IV. osztályban sem – tért ki a védekezésre Hevesi Tibor.

A szakember ásotthalmi visszatérését követően az volt a cél, hogy legalább a megyei II. osztályba jussanak fel három év alatt a megyei IV. osztályból indulva: ezt gyorsan sikerült abszolválniuk – Felnőtt szinten talpra álltunk, az utánpótlást kell még olyan szintre emelnünk, ami méltó Ásotthalomhoz – mondta Hevesi Tibor.

Ami a tavaszi folytatást illeti, nem várható nagy mozgás a csapat keretében. Az ásotthalmiak január közepén kezdik a felkészülést, a megyei I. osztály rajtjáig csak megyei I. osztályú csapattal játszanak felkészülési meccseket.

– Az aktuális első ellen persze kettőzött erővel játszanak az ellenfelek, de komoly presztízzsel bír a játékosállományunk. Ősszel sem érzékeltem, hogy bárki félvállról vett volna bennünket. Sok múlik majd a felkészülésen, a középcsapatok dönthetik el a bajnokságot, hogy kiket tudnak majd megfogni. Izgalmas tavasz lesz – zárta Hevesi Tibor.

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei II. osztály

#Csapat nevePont
1.Deszk SC65
2.MAKÓ FC II55
3.SÁNDORFALVA SK50
4.KSE BALÁSTYA48
5.Tömörkény KSE47
6.FK 1899 SZEGED46
7.MÁRTÉLY SK44
8.St. Mihály FC43
9.Csanytelek SC34
10.MINDSZENTI SC SE33
11.CSENGELE KSE27
12.ZÁKÁNYSZÉK KSK21
13.ÜLLÉSI ISE20
14.FÖLDEÁK TC12
15.NAGYMÁGOCS SE0