Megye I tabella megtekintése

Átlagban majdnem négy gól esett a megyeegy őszi meccsein

Az őszi statisztikákból kitűnik, meccsenként átlagban legalább 2.6 gólt láthattak a Csongrád megyei I. osztály őszi meccsein a drukkerek.

Összesen 389 gólt hozott a Csongrád megyei I. osztály őszi 15 fordulója – mindez pedig azt jelenti, a 105 lejátszott mérkőzésen közel 4-es gólátlagot, egészen pontosan 3,7-es átlagot produkáltak a csapatok.

A legtöbb gól a második fordulóban esett, ekkor 30-ig jutottak a csapatok, ami 4.3-as átlagot jelent ; ekkor a Szentes és a Kiskundorozsma kivételével minden csapat szerzett gólt, és mindegyik meccsen legalább három találat esett – de a Tiszasziget például 5-2-re verte a Deszket idegenben. A legkevesebb alkalommal a hatodik játéknapon zörgették meg a hálókat a csapatok, ekkor csupán 18 gól esett, két 0-0-s meccset is játszottak, a Zsombó-Kiskundorozsma és a Csongrád-Algyő meccsen sem született gól.

Ami egyébként a gólvadászokat illeti, a nyáron Algyőről a SZVSE-hez szerződött támadó, Hatvani József 21 alkalommal volt eredményes az ősszel: nem bátor kijelentés, hogy idén sikerül felülmúlnia a tavalyi termését, hiszen akkor 24-szer volt eredményes, ám ez sem volt elég az elsőséghez, hiszen a makói Gémes Bence 28 gólt termelt. Hatvaninak zsinórban ez a negyedik idénye, amikor húsz gól fölé jut.

A sárga és piros lapok tekintetében a legkevesebbszer a 11. fordulóban kellett a zsebükbe nyúlniuk a sípmestereknek, ekkor 18 sárga, és egyetlen piros lap került kiosztásra, ez meccsenként 2.57-es figyelmeztetést jelent. A „legdurvább” forduló a harmadik volt: ekkor 36 sárga és egy piros került elő a játékvezetők zsebeiből, azat meccseként több mint 5 figyelmeztetést osztottak ki a sporik. Ami még érdekesség, hogy magasan a legtöbb, hat piros lapot hozott a 9. forduló, míg az őszi utolsó két játéknapon nem volt kiállítás, erre ezen kívül egy fordulóban, a tizedikben volt még példa, tehát három hétvége telt el a megyeegyben kiállítás nélkül – míg összesen 30 alkalommal mehetett egy játékos korábban az öltözőbe egy kiállítás miatt. A legtöbb sárgát, szám szerint hetet a szentesi Kovács Norbert és a dorozsmai Marjanucz Ionel gyűjtötte be, míg szintén a Kurca-partiakhoz köthető a legtöbb piros is, ugyanis Juhász Csabát kétszer is kiállították ősszel, akárcsak az algyői Vékes Martint, és a bordányi Kis Leventét.

A legtöbben a Szentesből, míg a legkevesebben, mindössze heten, a Sándorfalvából részesültek lapos figyelmeztetésben.

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7