Megye I tabella megtekintése

Átvette az aranyérmet a megyeegy bajnoka

Az ünneplésé volt a főszerep szombaton Algyőn.

Azt követően, hogy “kiszurkolta” a HFC II. győzelmét a Tiszasziget ellenében, most saját pályáján is megünnepelhette a megyei I. osztályban szerzett bajnoki címét az Algyő SK: a település labdarúgói legutóbb az 1998-99-es idény végén nyerték meg a megyeegyet, azaz közel húsz év után volt újra megyeegyes bajnokcsapata Algyőnek: igaz, 2001-ben az NB III Alföld csoportjában, míg 2011-ben a megyekettőben ünnepelhetett bajnoki címet a közel két évtized alatt az algyői labdarúgó-csapat.

Az éremátadó ünnepségen Molnár Áron, Algyő polgármestere azt mondta, az algyői csapat évek óta bizonyít, hiszen rendre a dobogó közelében végez – gratulációja mellett azt kívánta, jövőre is aranyérmet ünnepelhessenek a fiúk.

A játékosok és a stábtagok Nógrádi Tibortól, az MLSZ Csongrád megyei területi igazgatójától vehették át az aranyérmet és a kupát: beszédében elmondta, az algyői labdarúgás második aranykora kezdődhet meg ezzel a sikerrel, egyúttal hangsúlyozta, olyan csapatok társaságába került az Algyő, mint a Nagykanizsa vagy a Kecskemét, amely ebben a szezonban szintén megyeegyes bajnoki címet ünnepelhetett. A klub elnöke, Juhász Sándor azt mondta, bízik abban, hogy a csapatra jellemző hangulat megtartásával további sikereket érhetnek el – ha pedig ez sikerül, akkor átgondolják az NB III-as indulást, amelyet egyelőre nem vállal a klub.

Az Algyő SK bajnokcsapata:
Siska Richárd, Szabó Gergő (kapusok). Kiss Roland, Jernei Márkó, Pénzváltó Bence, Szélpál Attila, Bella Dávid, Lajkó András, Táncos Bence, Tóth Martin, Vékes Martin, Kalapács Zoltán, Bozsóki Dániel, Kovács Milán, Csányi Péter, Takács Roland, Daróczi László, Lovas Tamás, Sebők László (mezőnyjátékosok). Masszőr: Zámbori István. Edző: Takács Zoltán.

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.SZEGED 2011 KFT. II.36
7.MÓRAHALOM VSE36
8.Hódmezővásárhelyi FC II.34
9.Foliaplast-Bordány SK34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7