Az NB II-ért játszhat a Junior Sport

A hátralévő eredményektől függetlenül megnyerte a Területi futsal bajnokságot az FC Junior Sport.

Érdekes meccset játszott Apátfalván az FC Junior Sport: a szegediek dolgát alaposan megnehezítették a hazaiak, hiszen az első húsz perc nem hozott gólt – viszont a második játékrész első percében Rutai Balázs megszerezte a vezetést csapatának, amelyet további négy szegedi gól követett, így végül ha nehezen indulva is, de bezsebelte a győzelmet a gárda. Mindez pedig azt jelenti, a hátralévő két fordulótól függetlenül az FC Junior Sport játszhat play-offot az NB II-es tagságért a Heves megyei, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, vagy a több Pest megyei régió közül kisorsolt bajnokcsapatának valamelyikével játszik egy oda-visszavágós párharcot, az összesen négy csapat által játszott rájátszás két párharcának győztese játszhat jövőre a magasabb ligában.

Mivel a Kelebia nyert Mórahalmon, többek között Farkas András és Brindza Tamás mesterhármasával, ezzel eldőlt a felsőház végső sorrendje is: a Junior Sport mögött a Kelebia végez másodikként, a Mórahalom lesz a harmadik, míg az Apátfalva a negyedik helyen zár.

Területi futsal bajnokság, rájátszás, felsőház, 4. forduló

Apátfalva – FC Junior Sport 0-5 (0-0) Gól: Rutai B. (2), Kántor M., Deák D., Bullás I.

Mórahalom VSE – Kelebiai KNSK 4-11 (2-3) Gól: Dobák A. (2), Nyári L. (2). ill. Brindza T. (3), Farkas A. (3), Gieszinger P., Gyetvai G., Torma B., Kazi L., Font N.

Fotó forrása: FC Junior Sport / Facebook