Búcsúzik az idénytől a St. Mihály

A Rába-partján zárják az évet.

Szezonbeli utolsó mérkőzését játssza vasárnap 17 órától a KÉSZ-St. Mihály-Szeged, amely az ETO FC Győr otthonában lép pályára.

Egyik csapat pozíciója sem biztos még a szezonzáró előtt, igaz, az ETO csak lefele, a St. Mihály pedig csak felfele mozdulhat el. A Rába-partiak a második helyről várhatják az évad utolsó bajnokiját, viszont ugyanannyi pontjuk van a fordulót megelőzően, mint az MTK Budapestnek: a kék-fehérek viszont a már biztos alapszakasz-első FTC vendégei lesznek ebben a fordulóban. Az ETO képlete egyszerű, akkor tartja meg a második helyet, ha legalább ugyanannyi pontot szerez, mint az MTK – vagy a St. Mihály nyer, de az MTK vereséget szenved, akkor is az ETO a második.

Rátérve a szegediekre, az már biztos, hogy legalább a nyolcadik helyen zárja a csapat az NB I.-et: a hetedik Haladás 1, a hatodik Astra pedig 2 ponttal áll jobban a szegedieknél. Egy győzelemmel tehát akár még a hatodik helyen is végezhetne Koncz Zsolt együttese, igaz, ehhez az is kell, hogy a szombathelyiek és az Astra se nyerjen – a Haladás a Mol Fehérvárhoz, az Astra pedig a Puskás Akadémiához utazik.

A két csapat szezonbeli első meccsét tavaly novemberben 4–0-ra nyerte az ETO a Szent Gellért Fórumban.