Dominált a Fradi az idénnyitón

Visszatért a St. Mihály az NB I.-be.

Pénteken este a bajnoki címvédő és Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő Ferencváros ellen rajtolt az NB I.-ben a KÉSZ-St. Mihály Szeged.

A címvédő komolyan vette a meccset, és nagyon hamar komoly különbséggel vezetett is: Nagy Viktória már a második percben betalált, a szünetig pedig összesen hatszor volt eredményes az FTC.

A fordulást követően már koncentráltabb volt a szegediek védekezése, a végeredmény három perccel a vége előtt alakult ki: a bajnoki aranyérem idei egyik fő várományosának otthonában a szünet után már jobb arcát mutatta a St. Mihály.

A St. Mihály a következő fordulóban augusztus 19-én a Puskás Akadémia vendége lesz. A nyitóforduló másik mai meccsén a szintén újonc Újpest 9–0-ra kapott ki az ETO otthonában.

Ferencváros–KÉSZ-St. Mihály Szeged 7–0 (6-0)
Simple Női Liga, 1. forduló. Budapest, Kocsis Sándor sportközpont. Vezette: Molnár Réka (Szabó L., Juhász D.).
FTC: Bíró – Bradics (Fishley, a szünetben), Demeter, Csigi (Kiss-Zlidnis, a szünetben), Fenyvesi (Múckova, a szünetben), Szabó V. (Csányi, a szünetben), Ott, Papp L., Nagy V. Vágó (Barker, a szünetben), Czellér. Játékos-edző: Vágó Fanny.
St. Mihály: Skoric – Csizi (Micic, 22.), Marcea, Papp Sz, Nagy V. (Pacsuta, 78.), Sajti (Farkas N., 86.), Dékány, Pilán, Knezevic, Balázs (Vincze, a szünetben), Suták (Tornyi, 86.). Edző: Major László.
Gól: Nagy V. (2.), Szabó V. (14.), Vágó (17.), Csigi (22., 26., mindkettőt 11-esből), Bradics (45.), Fishley (87.).