Egy pont a szombati mérleg

Egy ponttal várja a vasárnapi napot Csongrád megye válogatottja.

A jó játékerőt képviselő Pest megye ellen folytatta a Csongrád megyei válogatott a régiós selejtezőtorna első napján: bár a gárdának megvoltak a lehetőségei, nem sikerült megszerezni azt a gólt, amely a győzelmet is jelenthette volna.

Így két meccs után matematikai esélye még maradt a továbbjutásra a csongrádi együttesnek: vasárnap 11.30-kor Jász-Nagykun-Szolnok, majd 14.30-tól a házigazda Békés ellen lépnek pályára Czirják Tamásék.

Megyei válogatottak Dél-Alföldi Regionális Tornája

Csongrád megye – Pest megye 0-0
Békéscsaba, vezette: Chikán Péter (Gordos Árpád Mihály, Debreczeni Krisztián).
Csongrád: Czirják – Budai, Kis L. (Gajdacsi – a szünetben), Vastag, Szabadi, Baka, Csamangó (Csanádi I., 45′), Varga K., Major (Mihálffy, 45′), Hatvani (Mocsári, 49′). Edző: Major László.
Pest: Kreisz – Hegyvári (Vörös – a szünetben), Gerebenics (Molnár T., 41′), Tell, Németh R., Göblyös, Szanku, Szalay, Szmola, Kozári (Pintér A. – a szünetben), Cifra. Edző: Limperger Zsolt.

Az állás az első nap után:

1. Bács-Kiskun 6 pont (6–3)
2. Békés 4 (5–2)
3. Pest 2 (1–1)
4. Csongrád 1 (1–2)
5. Jász-Nagykun-Szolnok – Bács-Kiskun 0 (3–8).

Korábban írtuk

Az utolsó pillanatban is több változás volt a Csongrád megyei válogatott keretében, így a csongrádi Oroszi Tibor, vagy a bordányi Gajdacsi Mátyás is bekerült a csapat keretébe. A Major László által irányított együttes Bács megyével kezdett.

Az első félidő hajrájában a gyulai Grosics Akadémia neveltjének, Máruska Vitalijnak köszönhetően a Bács megyeiek kerültek előnybe, de még ebben a percben Szabadi Norbert gyorsan egyenlíteni tudott. A második félidőben azonban Máruska büntetőt rúghatott, amit Czirják Tamás nem tudott hárítani, másodjára viszont már nem sikerült az egyenlítés Csongrádnak, így 2-1-s vereséggel rajtolt a csapat.

A mieienk 16 órától a Békés megye ellen 1-1-s döntetlennel debütáló Pest megye ellen folytatják.

Megyei válogatottak Dél-Alföldi Regionális Tornája

Bács-Kiskun megye – Csongrád megye 2-1 (1-0)
Békécsaba, vezette: Gálfi Flórián (Pál Gábor, Gordos Árpád Mihály).
Bács-Kiskun: Urlauber – Princz, Sutus-Juhász, Rozsi, Dostyicza (Kohány B. – a szünetben), Nádudvari, Kitl Z. (Kohány G., 40′), Nasz, Palásti (Tóth R., 55′), Juhász, Máruska (Hegedűs E., 47′). Edző: Vanó Sándor.
Csongrád: Czirják – Nagypál, Szabadi, Vastag, Mészáros, Mocsári (Gajdacsi, 49′), Csanádi I., Varga K., Mihálffy Zs. (Budai, 53′), Hatvani. Edző: Major László.
Gól: Máruska (23′, 36′ – utóbbit büntetőből) ill. Szabadi (23′)

Fotó forrása: Nagy Marcell / BMS Extra