NB III tabella megtekintése

Éles a helyzet a Mórahalom egykori edzőpárosa között

A csapattól télen távozó Magyar György méltatlanul viselkedett, ezért kellett távoznia – állítja a homokháti csapat jelenlegi edzője, Vojnics-Zelics Szása.

Portálunk is lehozta Magyar György nb3foci.hu-nak adott interjúját, amelyben úgy fogalmazott: amit ők felépítettek évek alatt, azt egy fél év alatt lerombolták Mórahalmon.

– Nem a sértődöttség beszélt belőlem, de hat nappal az átigazolási időszak vége előtt küldtek el engem és két csapattársamat. Több őszinteséget érdemeltünk volna – ezt már a delmagyar.hu-nak mondta Magyar György. Hozzátette, a feljutás után szüksége volt egy segítőra, azonban a vezetőség Vojnics-Zelics felé tolódott, ezt rosszul kommunikálták, ez pedig nem tett jót az együttesnek.

– Nem gondoltam, hogy a focin kívüli dologról is nyilatkoznom kell valaha, de most eljött az idő, hogy megvédjem magam – reagált a megyei lapnak a Mórahalom jelenlegi edzője, Vojnics-Zelics Szása. – Engem csak ez a sportág érdekel, nem akarok olyan emberektől érkező nyilatkozatokat kommentálni, akik szakmai tudásban szerényebb szintet képviselnek nálam. Kiálltam segítőm mellett, pedig első idényünkben a paksi öltözőben, és tavaly novemberben a SZEOL elleni hazai meccset követően is pályaedzőhöz méltatlanul viselkedett a csapattal és velem szemben. A vezetőség tudomást szerzett erről a két esetről, nem akarta, hogy elharapóddzon az öltözői hangulat, így megváltak tőle – tette hozzá.

A csapat korábbi játékosa azt is mondta, Magyar Györgynek vissza kellett volna vonulnia a feljutás után, majd akkor is hibázott, amikor nem fogadta el, hogy csak pályaedző. – – A megyei első osztályban mutatott játékkal már a tizedik fordulóban kiestünk volna az NB III-ból. Kielemeztem a csapat addigi taktikai tudását, majd azok lettek az edzéscélok, hogy arra készüljünk, amit a meccseken szeretnénk látni – árulta el Vojnics-Zelics. – Muszáj volt megtanítani a területvédekezést, hogy kontratámadásokat vezethessünk, és hogy mit kezdjenek a labdával ekkor.

Magyar György viszont azt mondja, Vojnics-Zelics ráerőltette akaratát a csapatra – erre reagálva Vojnics-Zelics úgy fogalmazott, ha bátrabban fociznak, akkor nagyobb vereségekbe szaladtak volna. – Ezt látva üzenem a makóiaknak is, ha bennmaradnak, őrizzék meg az idei taktikájukat, mert mi így éltük túl az első idényt. Többre lettünk volna képesek idén, de nekünk inkább csapatjátékosaink voltak, ám így is méltó ellenfelei voltunk sok együttesnek. Ha néhány meccsen mellénk áll a szerencse, most tíz-tizenkét ponttal többünk lenne – fogalmazott Vojnics-Zelics, aki nyilatkozatával lezártnak tekinti az esetet.

Fotó forrása: delmagyar.hu / Török János

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.ESMTK57
7.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.DUNAÚJVÁROS47
14.SZEKSZÁRDI UFC47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14