Tornagyőztes a St. Mihály!

Veretlenül hozták le az NB I.-es csapatok teremtornáját a lányok.

Tovább folytatódott a KÉSZ-St. Mihály remek szereplése a szigetszentmiklósi teremtornán: a lányok a négy megnyert szombati csoportmeccs után a vasárnapi két találkozójukat is kapott gól nélkül nyerték meg, ezzel megnyerték a csoportjukat, és ott vannak az elődöntőben, ahol az ETO FC Győr lesz az ellenfél.

A döntőbe jutásért meccsen ugyan megkapta a torna első kapott gólját a St. Mihály, de sikerült egyenlíteni – a kiélezett csatában végül büntetőkkel sikerült legyőzni a Rába-partiakat, ezzel pedig bejutott a döntőbe a St. Mihály, ahol az MTK Budapest lesz az ellenfél.

A finálé kiegyenlített játékot és kevés helyzetet hozott a meccs feléig, majd Tenyei-Tóth lövése pattant meg, a levágódó labda pedig Krsztovics mellett a kapuban kötött ki – nem volt szerencséje a St. Mihálynak. Röviddel ezt követően Zágor csinált meg egy cselt, majd emelte át a szegedi kapust, így gyorsan kétgólos hátrányba került a St. Mihály, 2–0. Nem adta fel a St. Mihály, amely előbb Malasevics ballábas, rövid sarokban kikötött lövésével szépített, majd 29 másodperccel a vége előtt Trbojevics találatával kiegyenlített – büntetők döntöttek a tornagyőzelemről!

Siklér büntetőjét megfogta Krisztovics, majd Trbojevics gólra váltotta a saját büntetőjét, egy kör után előnyben a St. Mihály. A második párban mindkét csapat rúgói belőtték, 1–2 két kör után. Tenyei-Tóth úgy állt oda, hogy ha kihagyja, akkor vége a döntőnek, hiszen három kör után vontak mérleget – az MTK játékosa pedig mellé lőtte a saját büntetőjét, így a St. Mihály nyerte az NB I.-es csapatok téli teremtornáját!

B csoport, vasárnap

9.30: Szekszárd–MTK Budapest 1–2
10.00: KÉSZ-St. Mihály Szeged–Puskás Akadémia 2–0
Gól: Malasevics, Trbojevics.

10.30 Puskás Akadémia–MTK Budapest 0–1

11.00: KÉSZ-St. Mihály Szeged–Szekszárd 1–0
Gól: Jovanovics.

Elődöntő:

12.00

Astra–MTK Budapest 1–1, büntetőkkel 8–9

12.15

ETO FC Győr–KÉSZ-St. Mihály Szeged 1–1, büntetőkkel 3–4
Gól: Kocsán, ill. Malasevics.

Döntő:

13.45: MTK Budapest–KÉSZ-St. Mihály Szeged 2–2 – büntetőkkel 1–2
Gól: Tenyei-Tóth (10.), Zágor (11.), ill. Malasevics (16.), Trbojevics (20.).

(Fotó: mlsz.hu)