NB III tabella megtekintése

A másodikat is megnyerte a Szeged-Csanád GA II. tavasszal

A Pénzügyőrt is legyőzték a szegediek.

Nem indult jól a szombat délelőtti mérkőzés a Szeged-Csanád GA II.-nek, hiszen korán kapust kellett cserélnie: Nagy maradt lent egy beívelt labda után és ugyan megpróbálta a játékot, de nem sokkal később cserét kellett kérnie.

Az első helyzet a vendégek előtt adódott, a 11. percben egy bal oldalon futó akció végén a lapos lövésnél Szalontainak kellett lábbal védenie. A Pénzügyőrnek volt még egy lövése, majd egy szöglet utáni fejes jelentette az első szegedi lehetőséget, de a fejes pont középre érkezett. A félidő felénél Tóth Kristóf lapos átlövését védte Szalontai.

A 35. percben a meccs addigi legnagyobb lehetősége maradt ki, miután Maronyai jobb oldali centerezéséről centikkel lemaradt a középen teljesen üresen érkező Nagy Dániel. Két perccel később egy indításba rosszul ért bele a vendégek védője, a lecsorgó labdára Maronyai indult meg, de a tizenhatos vonalánál a kimozduló Steer tisztázni tudott.

Az első félidő hosszabbításában büntetőhöz jutott a Pénzügyőr, miután egy bal oldali beadás után a szélen vitték végig a támadást, majd a betörésnél elütötték a vendégek játékosát: a büntetőt azonban Tóth Dávid mellérúgta! Sőt, a fordulatoknak nem volt vége, hiszen a következő támadásból Maronyai ugrott ki ziccerben, védője szorításában nem tudta ellőni a labdát, viszont okosan lekészítette Nagy Dánielnek, aki közelről az üres kapuba passzolt, 1-0!

Kapufával kezdődött a második félidő, egy jobb oldali beadás után Nagy Dániel becsúszva továbbította a labdát az ötösről, az végül a jobb kapufa tövéről nem befele pattant, maradt az 1-0. Nem sokkal később megduplázta az előnyét a szegedi csapat, egy felszabadított szöglet után került vissza a labda a jobb szélre, majd a beadást az ötös bal sarkán álló Vladul a rövid kapufa segítségével lőtte be, 2-0.

A folytatásban ugyan a Pénzügyőr több szögletet is elvégezhetett, de ezeket hatástalanította a szegedi védelem,majd a félidő közepén Nagy Dániel ezúttal előkészített: megnyerte a párharcát, majd az alapvonalról visszagurított, ahol az érkező Berta az üres kapuba passzolt, befejezve ezzel a mintaszerű akciót, 3-0.

Negyed órával a vége előtt a kapufa mentette meg a Szeged II.-t, a vendégek kísérlete a kapufáról pont Szalontai kezébe pattant. A hajrában egy szabadrúgást csúsztatott meg Bartos, amivel szépítettek a vendégek, 3-1. Innen már leperegtek a percek: a Szeged-Csanád GA II. a második tavaszi meccsét is megnyerte.

NB III., Dél-keleti csoport, 19. forduló

11.00

Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Pénzügyőr 3–1 (1-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Szommer Attila (László, Ancsin).
Szeged-Csanád GA II.: Nagy Z. (Szalontai, 7.). – Sándor (Burai, 80.), Berta, Benyó, Lestyán, Maronyai (Lippai, 80.), Vladul (Fábiánkovits, 71.), Dudás, Nagy D. (Bakó, 71.), Gyuga, Pataki. Edző: Bilics Igor.
Pénzügyőr: Steer – Kiss D. (Megyeri a szünetben, Tóth D., Tóth K., Urbin (Bartos, 19.), Molnár M. (Farkas B., a szünetben), Zöld (Gajda, 70.), Bene, Stoiacovici (Bánki, 85.), Zsigmond, Simon K. Edző: Seres Zsolt.
Gól: Nagy D. (45+2.), Vladul (54.), Berta (67.), ill. Bartos (87.).

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.ESMTK57
7.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.DUNAÚJVÁROS47
14.SZEKSZÁRDI UFC47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14