Elveszítette veretlenségét az U21-es válogatott

Belgiumban két megyei labdarúgó kapott szerepet Michael Boris együttesében.

Fontos meccs várt a magyar U21-es labdarúgó-válogatottra, hiszen a mieink az Eb-selejtező csoportot vezető belgák otthonában léptek pályára. Michael Boris szövetségi edző két Tisza Volán-nevelést, Kecskés Ákost és Szivacski Donátot jelölte a kezdőcsapatba.

A fiúk sorsa hamar nehézzé vált, hiszen a tizedik percben Tóth Bence gólhelyzetben rántotta vissza Landry Dimatát, így kiállította őt a játékvezető: a 80 perces emberhátrányt pedig nem bírta végig az együttes, amely végül 3-0-s vereséget szenvdett – a csapatkapitány Kecskés és Szivacski végigjátszotta a találkozót.

A magyar U21-es válogatott ezzel csoportja harmadik helyén maradt, ám az előtte álló svédek egy meccsel kevesebbet játszottak – Belgium pedig nagy lépést tett a csoportgyőzelem felé. A csapat legközelebb szeptember hetedikén lép pályára. A kontinenstornán a házigazda jogán már biztosan ott van Olaszország, mellette a 9 csoportelső kvalifikálja magát automatikusan. A maradék két helyről a négy legjobb csoportmásodik, egy-egy pótselejtezőn dönt. A kontinensviadal egyben selejtezőül is szolgál a 2020-as olimpiára, amelyre a legjobb négy közé jutó válogatottak utazhatnak majd.

BELGIUM–MAGYARORSZÁG 3–0 (1–0)
Louvain, Den Dreef. V: Papir (izraeli)
Belgium: Jackers – Cools, Mmaee, Faes, Miangue – J. Schrijvers (Oularé, a szünetben), S. Schrijvers, Bastien (Oméonga, 76.) – Mbenza, Dimata, Lukebakio (De Sart, 65.). Szövetségi edző: Johan Walem
Magyarország: Demjén – Lenzsér, Kecskés Á., Tóth B. – Szivacski, Vida M., Gazdag (Haris, 72.), Szoboszlai, Szalai A. – Bíró B. (Spandler, 18.), Sallói (Balogh N., 50.). Szövetségi edző: Michael Boris
Gólszerző: S. Schrijvers (19.), Lukebakio (64.), Dimata (72. – 11-esből)
Kiállítva: Tóth B. (10.)

A csoport állása:

 

Fotó forrása: mlsz.hu