Feljutott az NB II-be a Junior Sport

Csak az utolsó pillanatokban dőlt el a párharc.

Izgalmas 40 perc várt az regionális futsal-bajnokságok keleti csoportjának visszavágóján a csapatokra, hiszen a szabolcsi bajnok, a Nyírbátor 3-1-re győzte le az első mérkőzésen az FC Junior Sportot.

A szegediek jól kezdtek, és veszélyesebben játszottak ellenfelüknél, majd az ötödik percben Rutai passzát Csamangó lőtte el Tóth kapus mellett- Maradt lendületben a Junior Sport, de nehezen akart megszületni a második gól – hat perccel a szünet előtt aztán egy szerzett labda után Csamangó visszaadta a gólpasszt, Rutainak pedig a kapust is kicselezve gurította be a másodikat, így összesítésben már a szegediek álltak továbbjutásra.

A fordulás után Vecsernyés Tamás védéseire is szüksége volt a Junior Sportnak, és roppant nyílt meccs zajlott a pályán – főképp úgy, hogy mindkét együttes eljutott az öt szabálytalanságig. Hiába volt egy három az egy ellen szituációja a Junior Sportnak, ezt sem tudták belőni – és bár Bullás Imre egy szabadrúgást ragasztott a léc alá, ez sem jelentett megnyugvást, hiszen egyetlen góllal máris kezdődhetett minden elölről. Ez meg is érkezett, mert egyetlen kihagyást megbüntett a Nyírbátor, és a letámadást Erdei fejezte be – hat perc volt vissza, egyik csapat sem szabálytalankodhatott, és összesítésben döntetlen volt. Végül a Junior Sport higgadtabb tudott maradni, és az utolsó előtti percben Rutai bepörgette a labdát – a végén ugyan a kapusukat is lehozták a vendégek, akik viszont egy faultot reklamáltak, így előbb a sárgákat, majd a meccs végén a piros lapokat is előkapta a játékvezető: szoros csatában végül egy góllal legyőzte a Nyírbátort a Junior Sport, amely ezzel feljutott az NB II-be!

Férfi futsal regionális bajnokság, rájátszás, keleti régió, visszavágó

FC Junior Sport – Nyírbátor 4-1 (2-0)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Hartung Vilmos, Szabó Péter (Domokos Levente)
Junior Sport: Vecsernyés – Csamangó, Kántor, Rutai, Patai. Csere: Köblös, Albert, Ördögh, Guth, Csanády, Juhász I., Bullás, Bánóczki. Edző: Tombácz Róbert.
Nyírbátor: Tóth K. – Ráti, Erdei, Balogh P., Nagy T. Csere: Kónya, Szilágyi, Császár, Sitku. Edző: Baksa Csaba.
Gól: Csamangó (5.), Rutai (14., 39.), Bullás (31.) ill. Erdei (34.)
Kiállítva: Erdei (40.), Kónya (40.), Sitku (40.)

Összesítésben 5-4 a Junior Sportnak