Megye I tabella megtekintése

Feloldhatja a pénteki siker az FK görcseit

Gyurkovics Tamás bízik abban, hogy biztos bennmaradással zárul a szezonjuk, és köszöni a szurkolók segítségét.

Első tavaszi győzelmét aratta az FK 1899 Szeged múlt pénteken, a diszkoszvetősök ráadásul ezzel egyidejűleg elvették a Hódmezővásárhelyi FC II. csapatának 2018-as veretlenségét. A kék-feketék kiböjtölték a győzelem nélküli időszakot, hiszen ezt megelőzően tíz találkozón nem szereztek három pontot, így az október 28-án, Deszken aratott sikert követően április 20-án gyűjtött be egy újabb skalpot az FK, azaz közel fél év telt el a két győzelem között. Pedig többször közel állt már ehhez az FK, de a Szőreg ellen (3-4), vagy a Zsombó ellen (2-2) ,vagy épp Szentesen (ahol 2-0-s vereségről maradtak pont nélkül) sem sikerült megszerezni a győzelmet.

– Valóban, többé-kevésbé kiegyenlített meccseket játszottunk tavasszal, még ha a vegeredmény nem is minden esetben tükrözte ezt. Sajnos nem egy alkalommal is úgy alakult, hogy a megszerzett, akár több gólos előnyt sem sikerült megtartani, vagy a egyenlítes után nem sikerült a javunkra fordítani az eredményt, ezért talán még értékesebb a győzelem, hogy most hátrányból sikerült fordítanunk. Szóval igen, mondhatjuk, végre kijött a lépés, ugyanakkor szeretném azt hinni, hogy a hetek óta tartó kemény edzés munka hozta meg végre az eredményét – fogalmazott a csfoci.hu-nak Gyurkovics Tamás, az FK Szeged játékosa, aki duplázni tudott a HFC II. elleni győzelem alkalmával.

Arra a felvetésre, hogy ez a negatív időszak mennyire viselte meg a csapatot, úgy válaszolt: az eredmények és a meccsek alakulása azt mutatja, hogy jellemezte a csapatot egy bizonyos fokú görcsösség. – Remélem, ez a győzelem teljesen feloldja ezt, és ennek hatására további győzelmeket, valamit biztos bennmaradást ünnepelhetünk együtt a szurkolóinnkal, akiknek ez úton is szeretnénk megköszönni azt a támogatást, amit ilyen nehéz időszakban is megkapunk tőlük – tette hozzá az FK futballistája.

Gyurkovics Tamás korábban öltötte már magára az FK mezét, hiszen 2012 és 2016 között négy évet futballozott a diszkoszvetősöknél, ahová most nyáron, egy Algyőn töltött fél évet követően tért vissza. A váltásról elmondta, az őszi szezon vége fele olyan budapesti álláslehetőség kínálkozott, amire nem tudott nemet mondani, ugyanakkor sajnos a focival nem tudja összeegyeztetni. – Szerencsére Zoli Bá’ (Takács Zoltán, az Algyő edzője – a szerk.) ezt megértette és tiszteletben tartotta, így elengedett, amiért köszönettel tartozom neki. Valamint természetesen az FK-nak is, akik így, ilyen „feltételekkel” is lehetőséget adtak arra, hogy ne kelljen teljesen abba hagynom a focit annak ellenére, hogy sajnos számos edzést, valamint pár meccset is kell ki hagynom az ingázás-munkahelyi elfoglaltság miatt. Szerencsére a késő esti edzések és a pénteki esti hazai meccsek lehetőséget adnak arra, hogy néhány edzésre el tudjak jutni, valamint a legtöbb meccsen pályára is tudjak lépni – zárta Gyurkovics Tamás.

Fotó forrása: Gémes Sándor

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7