Fontos győzelmet aratott a St. Mihály

Legyőzték a Szekszárdot.

Élesebben kezdte a válogatott szünet utáni első mérkőzést a KÉSZ-St. Mihály Szeged a Szekszárd ellen. Az első percek lehetőségei azonban kimaradtak, a félidő derekához közelítve azonban egy jobb oldali szöglet után Sajti fejese már a vendégek kapujában kötött ki. Nem sokkal később egy újabb korner után Koszó duplázhatta volna meg az előnyt, de kimaradt a fejese. A félidő vége inkább a vendégeké volt, de bravúrra nem volt szükség Krsztovicstól.

A térfélcserét követően kevés helyzet adódott a csapatok előtt, Nagy Lilla lövésénél viszont nagyot védett a vendégek kapusa. Papp Szidónia centikre járt a góltól, de kapufája után maradt az 1–0: sorra jöttek a szegedi helyzetek, de egészen a 86. percig nem sikerült megszerezni a három pontot eldöntő találatot. Ekkor Malasevic beadását követően nem tudtak tisztázni a vendégek, a lecsorgót pedig Sovány küldte a kapub, lezárva ezzel a meccset.

A St. Mihály ezzel a győzelemmel felzárkózott a 8. helyezett Szekszárd mögé pontszámban, szerdán pedig Szombathelyen pótol bajnokit a Haladás vendégeként.

KÉSZ-St. Mihály Szeged–Szekszárdi WFC 2–0 (1-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Kovács Fanni (Juhász, Rigó).
St. Mihály: Krsztovics – Marjanovics, Futaki, Koszó (Horváth L., 62.), Papp Sz. (Farkas N., 90.), Nagy L., Sajti, Sovány (Bozóki, 87.), Malasevics, Ónodi (Balázs E., 62.), Trbojevics (Balázs B., 90.). Edző: Vajda Fangyó.
Szekszárd: Török – Jáhn, Kágyi (Nagy-Cseke J., 91.), Kovács Zs., Schell, Nagy-Cseke V. (Sereg, 89.), Kágyi, Kiss G., Taylor (Werner, 90.), Acsádi, Zahár. Edző: Micskó Márk.
Gólszerzők: Sajti (19.), Sovány (86.).

(Fotó: St. Mihály)