NB III tabella megtekintése

Fontos periódust kezd meg a Makó

Egy hét alatt nagyot fordulhat a világ a Maros-partján.

A múlt héten elmaradt az NB III-as tavaszi rajt, így a Makói FC sem lépett pályára a hétvégén: szombaton viszont már tétmérkőzés vár a Maros-parti együttesre. Rögtön egy nem éppen könnyűnek ígérkező találkozó vár a Makóra, hiszen Szentlőrincen csak a Dunaújváros tudott nyerni, még augusztus 19-én – ám Méhes Tibor együttese számára nem nagyon lehet rásütni egyik mérkőzésre sem ezt a jelzőt. Tóth Imréék nyolc pontra állnak a bennmaradó helytől, amit egy jó rajttal hamar még elérhetőbb közelségbe helyezhetnének – ehhez persze szükség lesz a győzelmekre. Egy hét alatt három fontos találkozó is vár a Makóra, hiszen a szombati, szentlőrinci kirándulást követően március 14-én, szerdán pótolják a HFC elleni elmaradt megyei derbit, majd jövő szombaton a Szekszárd érkezik a hagymavárosba – ezeken a meccseken tehát nem csak a győzelem lehet a tét, hanem az is, hogy az említett csapatoktól egyaránt három pontot elcsenjen a Makó.

Ami a csapat keretének téli változásait illeti, a távozók oldalára a kapus Verebélyi Konrád mellett István László és Takács János neve került, akik egyaránt Csongrádra távoztak, Csupity István pedig Soltvadkertre igazolt – Makón folytatja viszont a fiatal kapus, Füstös Krisztián, a Szeged 2011-től kölcsönbe megszerzett két fiatal, Kasuba Dániel és Molnár János, a Mosonmagyaróvárról igazolt Juhász György, a Móravárostól érkező Mezei Edvin, valamint visszatért korábbi sikerei helyszínére Magyar György is, a Mórahalomtól megszerzett rutinos futballista ugyanakkor sérülése miatt egy ideig még nem segíthet a csapatnak.

– Jó lenne győzelemmel indítani a tavaszt. Sajnos nem vagyunk tisztában a szentlőrinci pálya állapotával, és ez is döntően befolyásolhatja majd a mérkőzés végkimenetelét. A felkészülésünk szerencsére jól sikerült, szóval jó formában várja a csapat a hétvégét. – nyilatkozta a találkozót megelőzően Méhes Tibor, a Makó edzője. Ami a két csapat őszi meccsét illeti: a Szentlőrinc nyerni tudott Makón – bár ehhez a szinte kiváló helyzetkihasználására is szüksége volt.

Fotó forrása: makoifoci.hu

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.ESMTK57
7.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.DUNAÚJVÁROS47
14.SZEKSZÁRDI UFC47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14