Megye I tabella megtekintése

Hálás a bizalomért az év bordányi sportolója

A Bordány SK sportbálján az év sportolója címet vehette át a Foliaplast-Bordány SK kapusa, Szűcs Marcell.

Az évzáró rendezvényen díjazták 2017 bordányi legjobbjait, a férfiaknál Szűcs Marcell, a Foliaplast-Bordány SK kapusa vehette át az elismerést. (A fotón középen). A megyei I. osztályban hetedikként telelő együttes kapusa nem számított a címre, bár nem érte meglepetésként sem, hiszen a Délmagyarország álta vezetett osztályzatokban az előző bajnokság legjobbjának bizonyult – ám a futball világában nem gyakori, hogy a kapusok teljesítményét ismerjék el.

– A sportág látványos része a gólszerzés, azokat ismerik el, akik ebben tevékenykednek, nem pedig ennek elhárításában. Magamhoz képest mindenképpen jó szezont zártam, nem tartozom már a fiatalok közé. Akkor tud egy kapus látványosabb teljesítményt nyújtani, ha van dolga: a tavalyi évben hagyott kívánni valót maga után a védekezésünk, ezért is kaphattam ezeket az osztályzatokat. Bár egy egyéni elismerésről van szó, de a csapat nélkül ezt nem érhettem volna el, így köszönöm nekik is! A tavalyi idénynek szól az elismerésem, az ősz már nem úgy sikerült, ahogy elterveztem. A vállam nem az igazi, ebben a korban előjönnek már ezek a problémák. Így kevesebbet is tudtam edzeni, már pedig mindegy milyen szinten játszik az ember, muszáj edzeni, mert ha nem, az meglátszik a teljesítményen. Az utolsó 7-8 meccsen már majdnem csak a meccsen álltam a kapuban, ezért nem mindig jöttek azok a bravúrok, amik tavasszal igen – fogalmazott Szűcs Marcell, aki másfél éve igazolt a homokháti csapathoz, ahol maximálisan jól érzi magát.

A rutinos kapus hozzátette, kiegyenlített a megyei I. osztály, amelyben az elöl álló csapatok között nagyon kicsi a különbség, viszont klasszikus középcsapatokról sem beszélhetünk. – Nagyon bízom benne, hogy a tavaszunk jobb lesz, bárhol voltam egyébként, ez mindig így volt. Nagy előnyünk lehet, hogy csak három idegenbeli meccsünk lesz, hiszen ősszel újították fel a pályánkat. Csak Sándorfalvára, Tiszaszigetre és Szentesre megyünk, a többi ellenfelünket fogadjuk. Nekem három meccs fáj, a deszki és a kiskundorozsmai vereség, valamint a szőregi döntetlen. Ha ezt a nyolc pontot hozzáadjuk, akkor ott állnánk 31 ponttal az élmezőnyben. Ezt úgy érhettük volna el, hogy lett volna három vereségünk, sajnálom, hogy ez így alakult. Hosszú távon kiegyenlítődnek ezek a dolgok, de ezért szép ez a sportág, mert nincs olyan, hogy papírforma. – összegezte csapata idényét Szűcs Marcell.

– Köszönöm azt a bizalmat, amit Hódi Mihálytól mint edzőtől és mint embertől kaptam. A kapusposzt egy bizalmi poszt, talán a teljesítményemen is látszódott ez a bizalom. Nehéz azt a profizmust átadni ebben az osztályban, amit ő már megtapasztalt, hiszen itt nem profik játszanak. Az ő munkája kiemelendő a szereplésünkben, a tavalyi hatodik hellyel, amit újoncként értünk el, túl is teljesítettük az elvárásokat. Köszönettel tartozunk Hódi Zsuzsának is, akinek a szakértelme sokat segített a sérüléseknél. Bízom abban, hogy a dobogóra oda tudunk érni idén, most is jól rajtoltunk, csak aztán volt egy kis törés bennünk. – zárta Szűcs Marcell.

Fotó forrása: Bordány SK / Facebook

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.SZEGED 2011 KFT. II.36
7.MÓRAHALOM VSE36
8.Hódmezővásárhelyi FC II.34
9.Foliaplast-Bordány SK34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7